Nedostižni rekordi: Da li ste čuli za ženu koja je rodila 69 beba i porodicu čiji članovi ukupno imaju 1.042 godine?

23.05.2021

11:30 >> 15:15

0

Pored onih klasičnih kategorija uvek se traže i neobični aspekti ljudskih dostignuća

Nedostižni rekordi: Da li ste čuli za ženu koja je rodila 69 beba i porodicu čiji članovi ukupno imaju 1.042 godine?
Profimedia

Već 65 godina Ginisovi svetski rekordi zadivljuju generaciju za generacijom pomerajući granice ljudskih sposobnosti.

Pored onih klasičnih kategorija poput najviših ljudi, najbržih sportista ili najtežih vozila, uvek se traže i neobični aspekti ljudskih dostignuća. Što čudnije, to interesantnije.

– Tako je britanski mehaničar Gay Martin oborio Ginisov rekord u najbržoj vožnji traktora. Modifikovao je klasičan traktor koji inače može dostići brzinu od 66 kilometara na sat, te s njim razvio neverovatnih 217,5 kilometara na sat.

Ginisov rekord za najviše dece rođene od jedne majke pripada ženi ruskog farmera. U životu je rodila 69 beba. Prema podacima lokalnog manastira, koji su poslati vladi u Moskvu, gospođa Vasiljev rodila je između 1725. i 1765. godine 16 pari blizanaca, sedam puta je na svet donela trojke, a četiri puta četvorke. To ukupno iznosi 69 beba od kojih je 67 preživelo rano detinjstvo, što je samo po sebi dosta neverovatno, budući da su stope smrtnosti dece u tom periodu bile visoke.

Printscreen/Youtube

– Desetogodišnjaka Naduba Gila nazivaju genijem iz matematike nakon što je u jednom minutu rešio 196 matematičkih pitanja.

-” Jako sam oduševljen i uzbuđen što sam postigao ovakav uspeh. To je poput sna”, rekao je Gil za Guinness World Records.

Članovi jedne porodice, očigledno vrlo dobre genetike, postavili su novi Ginisov rekord a da nisu mrdnuli prstom. Naime, dvanaestoro braće i sestara iz Pakistana postavilo je novi svetski rekord u zbiru svojih godina, saopšteno je na zvaničnom sajtu Ginisove knjige rekorda.

Ukupan zbir njihovih godina iznosi 1.042 godine i 315 dana, a starost im se kreće od 75 do 97 godina.

Foto: Guinness record

Kanadska pevačica Džoj Čepman 2. aprila je ušla u Ginisovu knjigu rekorda pošto je postavila novi svetski rekord otpevavši najnižu notu C1 od 33,57 Hz.

-Iako Džoj može da otpeva i niže tonove, zvanični rekord je postignu na C1, navodi se na njenoj službenoj strani na YouTube kanalu.

U još jednom Ginisovom rekordu postavljenom u Dubaiju, poznati britanski umetnik osvojio je titulu „Najvećeg umetničkog platna“ na svetu. Nagrađena slika pod nazivom „Put čovečanstva“, veličine preko 17.000 kvadratnih metara, deo je dobrotvorne akcije Sacha Jafrija iz Dubaija naziva „Inspirirano čovečanstvom“ koja je pokrenuta pod pokroviteljstvom njegove ekselencije šeika Nahjana bin Mubaraka Al Nahjana.

Stvoreno unutar jedne plesne sale koja je za tu svrhu pretvorena u slikarski studio, gigantskom platnu je trebalo 28 nedelja da se razvije. Provodeći gotovo 20 sati dnevno na stvaranju ovog umetničkog dela umetnik  je iskoristio 1.065 četkica i ogromnih 6.300 litara boje za izradu ovog čudesnog dela.

Profimedia

Kralj rokenrola Elvis Presli i 40 godina nakon smrti privlači više pažnje od bilo koje druge muzičke ikone. I danas živi u srcima obožavalaca širom planete, najpre onih najvernijih, imitatora.

Mnogo je onih koji se trude da liče na njega, ali zvanično, titula najvećeg fana legende rokenrola pripala je jednom Norvežaninu. Kjel Hening Bjornstad jedan je od najvernijih poštovalaca lika i dela Prislija, a svakako i najizdržljiviji na sceni, budući da je oborio Ginisov rekord izvodeći bez pauze Elvisove pesme 50 sati, 50 minuta i 50 sekundi tokom muzičkog maratona koji se uživo prenosio na internetu.

Čini se da će ovaj pokušaj i uspeh biti poslednji Kjelu Elvisu, budući da je nakon nastupa kratko izjavio:

– Nikada ovo više neću činiti.

Profimedia

 

– Bravar iz Hampšira oborio je Ginisov rekord za najnižeg vozača autobusa – visine 136,2 cm. Frenk Hačem vozio je redovan automobil više od 20 godina, ali je 2017. odlučio da položi vozački ispit u autobusu. Bez posebnih modifikacija potrebnih za njegov autobus, sve što treba da uradi je da podesi sedište i volan pre nego što krene na svoju rutu.

 

– Setimo se i žene sa najdužim noktima. Amerikanki Li Redmond bilo je potrebno skoro 30 godina da pusti nokte na rekordnih 900cm u februaru 2008. Na nesreću, nokti su joj pukli u saobraćajnoj nesreći 2009. godine.

Profimedia

Vrlo zapažen je bio i muškarac sa najdužim brkovima. Brkovi Ram Čauhana su najduži ikada viđeni dužine 426 cm izmereni u Rimu 4. marta 2010.

Profimedia

Najduže noge na svetu i zvanično pripadaju Ruskinji Svetlani Pankratovoj izmerene tačno 132 cm 8. jula 2003. godine.

Profimedia

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi