Jedinstven pab na Floridi: Dekorisan je sa dva miliona dolara

16.06.2021

12:30 >> 08:03

0

Počelo je sa prvom napojnicom od jednog dolara na kojem je napisan datum i okačen na zidu sreće

Jedinstven pab na Floridi: Dekorisan je sa dva miliona dolara
Copyright Printscreen

Prvo što se primeti kada se uđe u Mekgirs pab na Floridi je velika količina dolara. Otprilike negde oko dva miliona koji vise sa zidova i plafona. Pab kao da je uređivao Baja Patak. A sve je počelo 1977. godine.

Martin i njegova supruga Moli su tada otvorili restoran u mestu Pensakoli i nazvali ga Mekgirs pab, po svom prezimenu. Pub se nalazi u zgradi iz 1927. godine, koja je prvobitno bila vatrogasni dom. Danas je poznat po tome što pab ima jedinstven dekor – ukrašen je sa dva miliona dolara.

Printscreen

Te 1977. godine, Martin je služio za šankom dok je Moli služila goste. Kada je dobila prvu napojnicu od jednog dolara, na njoj je napisala datum i stavila ga je na zadnji deo zida sreće. Tako je počela tradicija koja se i danas poštuje.

Već sledećeg dana, ljudima se svidela ideja i počeli su da daju svoj doprinos “kolekciji dolara” i to rade gotovo svakodnevno. Na plafonu i na zidovima više nema mesta jer se sve zeleni od američkih novčanica.

-Brojimo to svake godine i plaćamo porez na dodatno postavljene novčanice koje tretiramo kao imovinu, kaže vlasnik irskog paba na Floridi.

Printscreen

Prema najnovijim procenama, sa njegovog plafona visi skoro dva miliona dolara koje se nalazi na dohvat ruke svim posetiocima paba. Kao da imate privatnu banku.

Velika većina se odupire porivu da uzme malo gotovine za sebe, mada je bilo incidenata. Jedan od zaposlenih je dobio uslovnu kaznu jer je sa “zelenog zida” skinuo “tapete” u vrednosti od 5.000 dolara.

Ali svako ko reši da pozajmi neku novčanicu mora da zna da je svaka novčanica obeležena crnim markerom i na svakoj se nalazi rupa od spajalice. Takvu novčanicu je teško potrošiti u gradu gde svi znaju za lokalni običaj u pabu koji je pored toga poznat po irskim zabavama.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike