Katedrala smeća, atrakcija Ostina u Teksasu: Izgrađena je od 60 tona otpada (FOTO)

04.07.2021

18:30 >> 18:44

0

Ova atrakcija je toliko popularna da se u njoj održavaju proslave a posete zakazuju unapred

Katedrala smeća, atrakcija Ostina u Teksasu: Izgrađena je od 60 tona otpada (FOTO)
Copyright Printscreen

Vins Heneman iz Ostina u Teksaju više od 30 godina skuplja otpad i gradi skulpturu u svom dvorištu, poznatu pod nazivom “Katedrala smeća” koja je toliko popularna da se tu organizuju proslave.

Printscreen

Hanemanova građevina sadrži oko 60 tona smeća, uključujući bicikle, CD-ove i druge vrste otpada. Okvir strukture ispunjen je raznovrsnim predmetima, od boca i kuhinjskog pribora, do delova kosilica i električnih uređaja.

Printscreen

Veći deo je teško prepoznatljiv, a struktura je opisana kao “organizovani nered”.Objekat ima nekoliko nivoa, svodove, kao i osmatračnice i “Sobu prestola”. Postoji nekoliko čvorova i stubišta za istraživanje i stepeništa za penjanje. Čini se da neki delovi katedrale imaju određenu temu, dok su ostali segmenti jednostavno haotično spajanje raznog otpada, piše Nacionalna geografija.

Printscreen

Ova “građevina” se neprestano menja. Haneman često dodaje i uklanja predmete sa svog objekta. Dok su Hanemanove komšije svesne njenog prisustva, umetnička instalacija nije vidljiva sa prednjeg dela Hanemanove prigradske kuće.

Printscreen

Pre dvadeset godina, Haneman je počeo da demontira građevinu, ali je brzo shvatio da ne može tek tako da je napusti. Čak 14.000 posetilaca godišnje plaća posetu ovoj neobičnoj atrakciji; poseta se zakazuje unapred, a dnevno ograničenje je do 300 posetilaca dnevno.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike