Meksička lutrija: Ko će osvojiti El Čapovu kuću iz koje je pobegao?

07.07.2021

18:30 >> 18:34

0

U lutrijski fond uključene su 22 nekretnine, ukupne vrednosti 12,5 miliona dolara

Meksička lutrija: Ko će osvojiti El Čapovu kuću iz koje je pobegao?
Copyright Pixabay

Meksička vlada ponudila je kao nagradu na lutriji kuću iz koje je 2014. godine pobegao narko-bos Hoakin Gusman, poznat kao El Čapo, koji trenutno izdržava doživotnu kaznu u američkom zatvoru.

Dvosobna kuća se nalazi na severozapadu zemlje, u glavnom gradu meksičke države Sinaloa, i procenjena je na 3, 6 miliona pezosa, odnosno na 184.000 dolara. I to je samo deo nagradnog fonda od 12,5 miliona dolara u koji su uključene 22 nekretnine.

Pročitajte i ovo:

El Čapova kuća ima belu fasadu i spolja ne deluje luksuzno, a lutrija će biti održana 15. septembra, dan pre meksičkog Dana nezavisnosti.

Najmoćnii trgovac droge na svetu El Čapo je 16. februara 2014. iz te kuće pobegao kroz podzemni tunel. Uhapšen je šest godina kasnije u državi Sinaloa i poslat u zatvor iz kojeg je pobegao. Ponovo je uhapšen 2016. godine i izručen Sjedinjenim Američkim Državama, a u julu 2019. u Njujorku je osuđen na doživotni zatvor. Kaznu izdržava u zatvoru u Koloradu koji je poznat po visokoj bezbednosti.

Pročitajte i ovo:

Prethodna meksička vlada Andresa Manuela Lopesa Obradora je bezuspešno pokušavala da proda njegovu kuću i drugu zaplenjenu imovinu do koje je došao organizovanim kriminalom. Predsednik Obrador je rekao da planira da novac od te prodaje uloži u zdravstvo i prosvetu.

Pixabay

Vlada nudi i kuću u otmenom kvartu Pedregal, na jugu Meksiko Sitija, koja je bila vlasništvo pokojnog Amada Karilja, šefa kartela Huares.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike