Snimak o kojem bruji region: Ko je vlasnik tigra koji je šokirao putnike na trajektu (VIDEO)

14.07.2021

09:30 >> 10:47

0

Tigar se u nedelju našao na trajektu, što je iznenadilo putnike koji su se prevozili do Splita

Snimak o kojem bruji region: Ko je vlasnik tigra koji je šokirao putnike na trajektu (VIDEO)
Copyright Printscreen

Iako je juče tvrdio da nije njegov, Ivan Gospodnetić, ugostitelj i vlasnik mini-zoološkog vrta na ostrvu Hvar, objavom na Fejsbuku ipak je priznao da je tigar koji je u nedelju snimljen na trajektu njegov.

Pročitajte i ovo:

Gospodnetić je u objavi napisao da je životinja otpremljena sa ostrva i da će život nastaviti u službenom rizortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju brigu i uslove.

Snimak divlje životinje u prikolici izazvao je veliko zanimanje hrvatske javnosti, a Gospodnetić je sada potvrdio da je tigar bio na njegovom imanju.

– Tigar Simba bio je zbrinut kao mali na Hvaru, gde smo preuzeli brigu o njemu, kako bismo ga spasli od loših životnih uslovi i sigurne smrti. Njegovo spasavanje i zbrinjavanje iziskivalo su skupu i veliku administraciju. Uz to, obezbeđivanje adekvatnog smeštaja zahtevalo je poštovanje strogih uslova, koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole – naveo je Gospodnetić na svom profilu.

On je objasnio da je znao od samog početka da će boravak tigra na ostrvu biti privremen:

– Sada su Simbu potrebni dodatna pažnja i uslovi koje bismo ovde teško mogli da mu obezbedimo. To je deo procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli, bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar, koji, u skladu sa inicijalnim planom, nastavlja život u najboljim mogućim uslovima.

I dalje, međutim, ostaje nejasno kako se Simba našao u kavezu na prikolici na trajektu u vlasništvu “Jadrolinije”, koja tvrdi da njeni zaposleni nisu imali pojma šta se nalazi u prikolici i da im je prijavljeno samo vozilo sa prikolicom, a ne i transport divlje životinje.

Pročitajte i ovo:

Portparolka “Jadrolinije” Marija Zaputović rekla je juče za Hinu da posada nije nadležna za proveru sadržaja kamiona i prikolica i naglasila da je prema Pravilniku zabranjen prevoz divljih životinja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike