U belim rukavicama i na postolju: Ona je u Rimu zadužena za gužve (VIDEO)

31.07.2021

17:30 >> 17:32

0

Sa postolja, saobraćajni policajci ponovo kontrolišu saobraćaj a među njima je i jedna žena

U belim rukavicama i na postolju: Ona je u Rimu zadužena za gužve (VIDEO)
Profimedia/Kristina Korbuči

Rimljani su nedavno sa nostalgijom dočekali saobraćajne policajce koji sa postolja na centralnom trgu, Pjaci Venecija, kontrolišu gužve u glavnom gradu Italije. Kultni simbol doneo je i jednu novinu: automobile i pešake sada usmerava i jedna žena policajac, 43-trogodišnja Kristina Korbuči.

Pročitajte i ovo:

Policajka ističe kako je trg uvek bio vrlo važno mesto u gradu, kako za vozače, tako i za pešake. Središnja pozicija, stajanje na uzvišenoj valjkastoj platformi i kontrolisanje saobraćaja je za nju velika odgovornost, čast i zadovoljstvo.

Prva platforma je bila postavljena krajem dvadesetih godina prošlog veka kako bi saobraćajci bili vidljiviji za vozače. U to vreme postolje je bilo od drveta i policajci su ga na početku smene nosili do trga. Danas se platforma podiže i spušta pritiskom prekidača i jedina je takva u Evropi.

U vreme najvećih saobraćajnih gužvi na poznatom trgu se nalazi više policajaca, koje Rimljani popularno zovu “viglji”. Njene muške kolege ističu kako je ova pozicija inače oduvek bila rezervisana za muškarce, ali svi vozači i pešaci usmeravaju pogled i čekaju znak policajake Korbuči.

Kristina ima diplomu političkih nauka i stekla je obrazovanje u javnim nabavkama. Pre tri godine se opredelila da postane gradski saobraćajni čuvar.

Pročitajte i ovo:

Regulisanje saobraćaja nije nimalo lak posao jer tokom letnjih meseci se treba zaštititi od velikih vrućina koje vladaju na rimskim ulicama.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti