Vojska vidovnjaka u redovima tajne službe

23.08.2021

12:30 >> 08:09

0

Neki su se posebno izdvojili, poput čoveka koji je opisao daleku prošlost Marsa i dečaka koji savija metal snagom volje

Vojska vidovnjaka u redovima tajne službe
Copyright Profimedia

“Zvezdana kapija” je naslov poznatog holivudskog blokbastera sa Kurtom Raselom u glavnoj ulozi.

Međutim, da ideja nije potekla od holivudskih scenarista već od agenata CIA saznalo se posle otvaranja arhiva. U pitanju je eksperiment koji je počeo sedamdesetih godina, a završio se devedesetih, i sastojao se od brojnih parapsiholoških eksperimenata. Cilj je bio gledanje u daleku budućnost.

Pročitajte još:

Između 1978. i 1995. godine, CIA je vodila program pod nazivom „Zvezdana kapija”. Cilj je bio stvoriti vojsku takozvanih ratnika vidovnjaka, ljudi sa natprirodnim sposobnostima koji bi mogli da iskoriste svoje moći da prodru u neprijateljske baze, manipulišu fizičkim svetom i predvide budućnost.

Profimedia

Sve ovo može zvučati kao besmislica, ali većina izveštaja o „Zvezdanim kapijama” ukazuje na njen apsolutni uspeh. CIA je provela skoro 20 godina radeći sa vidovnjacima, a rezultati ovog rada zbunjuju čak i najotpornije skeptike.

U početku je CIA vršila svojevrsno ispitivanje i proveru vidovnjaka postavljajući im razne zadatke poput čitanja dokumenata iz zatvorenih koverti. Njihovi odgovori su bili zastrašujuće tačni.

Profimedia

CIA je čak primoravala vidovnjake da pregledaju njihove tajne dokumente pre nego što ih je pustila na terenski rad. Prijavljeno je da su njihovi opisi bili „iznenađujuće“ tačni.

Neki od testiranih kandidata su se izdvojili, poput čoveka koji je opisao daleku prošlost Marsa, dečaka koji savija metal snagom volje ili kineskog državljanina koji je u prostorijama CIA stvorio svojevrsno čudo kada je učinio da tablete napuste staklenu bočicu bez ikakvog loma i da ne promene strukturu.

Posle svega, CIA je koristila vidovnjake protiv svojih protivnika. A zabeleženo je da su vidovnjaci korišćeni i u talačkim krizama.

Profimedia

Posle svega možemo da pretpostavimo da holivudski producenti možda imaju pristup tajnim dokumentima najmanje jednu deceniju ranije od običnih smrtnika. Jer kako onda objasniti neverevotnu podudarnost filmova “Zvezdana kapija” i “X man” sa događajima opisanim u dokumentima CIA.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike