Nikolas Eskobar pronašao skriveni novac svog strica narko bosa

24.09.2020

17:28 >> 17:29

0

18 miliona dolara skriveno u zidu kuće

Nikolas Eskobar pronašao skriveni novac svog strica narko bosa
Copyright Profimedia

Nećak ubijenog vođe kolumbijskog narko kartela Pabla Eskobara, Nikolas Eskobar, izjavio je da je u jednom od stričevih skrovišta, tačnije u zidu jedne od kuća, pronašao 18 miliona dolara, ali da novčanice nisu upotrebljive.

On je za mrežu Red Mas Noticias rekao da je u vreći sa novcem pronašao i grumen zlata, komunikacijske uređaje, snimke, pisaću mašinu, olovku i kameru s filmom koji nije mogao da se razvije. Kako je rekao, novčanice stare nekoliko decenija bile su u tako lošem stanju da su neupotrebljive.

Profimedia

Nikolas Eskobar je kazao da je skrovište bilo u njegovoj kući u Medelinu, gradu u kojem je Pablo Eskobar imao ”’sedište”’, a da ga je do skrovišta u jednom delu kuće dovela “vizija”.  Ispričao je da ovo nije prvi put da je pronašao novac, jer je njegov stric skrivao mnogo novca u kućama gde je boravio kako bi izbegao izručenje Americi. U izjavi medijima je rekao da je u više navrata pratio svog ujaka, te da su ga čak i  kidnapovali ljudi koji su tražili Eskobarovo boravište. “Mučili su me sedam sati.”

Njegovi koreni osigurali su mu simpatije dela kolumbijskog naroda, dodatno i zbog velikog ulaganja u siromašne četvrti u Medeljinu.

Na vrhuncu karijere govorilo se da je sedma, najbogatija osoba na planeti. Jedan od najbogatijih kriminalaca u istoriji, Pablo Eskobar imao je milijarde dolara godišnjih prihoda, optužen je za oko 6.000 ubistava, a ubijen je 1993. u 44. godini u Medelinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike