Godinama mislila da odgaja psa, a onda je njen ljubimac prohodao na dve noge: Vlasnica ostala u šoku kada je otkrila šta je držala u kući

24.03.2023

11:15

0

Prvi znak da sa ljubimcem nije sve u redu bila je njegova težina

Godinama mislila da odgaja psa, a onda je njen ljubimac prohodao na dve noge: Vlasnica ostala u šoku kada je otkrila šta je držala u kući
Copyright Printscreen/Youtube/Vince Schipperke

Jedna kineska porodica koja je odgajala mastifa dve godine doživela je pravu avanturu kada je otkrila da njen ogromni ljubimac nije pas. Taj "pas" je zapravo bio azijski crni medved, koji se prodaje za ogromne sume novca na crnom tržištu u Kini, gde se njegovi organi i meso koriste u tradicionalnoj azijskoj medicini i ishrani.

Prvi znak da sa tibetanskim mastifom nije sve u redu bila je njegova težina. Na kraju, njihov kućni ljubimac premašio je težinu od neverovatnih 100 kilograma, dok ovi veliki psi mogu dostići težinu do 70 kilograma. Drugi problem je bio kada je počeo da hoda na zadnjim nogama, što je neuobičajeno za psa.

Profimedia
Tibetanski mastif

 

Vlasnica Su Jun počela je da se pita da li je to uopšte tibetanski mastif, jer je sve više ličio na medveda. Kako je vreme prolazilo, postajalo je sve očiglednije da to nije pas. 

Pozvala je nadležne i oni su potvrdili da su njene sumnje tačne - nisu uzgajali tibetanskog mastifa već azijskog crnog medveda.

Printscreen/YouTube/CGTN
 

 

Na sreću, medveda je prihvatio Centar za spasavanje divljih životinja u Junanu, gde sada živi svoj najbolji život.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike