Muzej toaleta u Južnoj Koreji, rezultat životne misije jednog ekscentričnog čoveka koji je ušao u istoriju odlaganja ljudskog otpada

06.01.2023

13:06

0

Autor: 24sedam

Da li biste otišli u tematski park da vidite ovekovečene skulpture koje odgovaraju na zov prirode?

Muzej toaleta u Južnoj Koreji, rezultat životne misije jednog ekscentričnog čoveka koji je ušao u istoriju odlaganja ljudskog otpada
Bizarni muzej posvećen kulturi toaleta - Copyright Profimedia

Da li ste ikada želeli da odete u tematski park koji je u potpunosti posvećen siru, erotici ili toaletima? Možete u Južnoj Koreji, gde se nalaze neki od najluđih tematskih parkova na planeti.

Ova zemlja je možda započela novu industriju svojim otvaranjem parka posvećenog toaletnoj kulturi u gradu Suvonu koji odaje počast vremenu provedenom u kupatilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SC Worden (@l.a.seoulguy)

Atrakcija je izgrađena u znak sećanja na bivšeg gradonačelnika grada Sima Džea, koji je imao nadimak „gospodin toalet“. Kako prenosi BBC News, on je navodno rođen u toaletu svoje bake, što i jeste uzrok njegove opsesije toaletima.

Sim je proveo svoj život u kampanji za bolje javne toalete širom zemlje, do te mere da je čak izgradio kuću u obliku toaleta, u kojoj se sada nalazi muzej i njegov originalni toalet.

Muzej je proširen u tematski park 2012. godine, zajedno sa skulpturama i različitim stilovima toaleta koji su se menjali kroz vreme. Dok su posetioci dobrodošli da oponašaju olakšanje stvarajući neke zabavne prilike za fotografisanje, park ima sopstveni set modernih toaleta dostupnih za pravu stvar.

Oko 16 javnih toaleta u Suvonu navode se kao turistička mesta na gradskoj Internet stranici i deo su programa „Prelepa turneja po javnom toaletu“. I da, privlače turiste iz celog sveta.

Suvon je ponosan na svoju reputaciju „grada toaleta“ i manifestacije na istu temu koju ponosno održava svake godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike