Prodaju se čizme „Zgodne žene“ i kravata koju je nosio Hit Ledžer

24.10.2020

17:00 >> 11:27

0

Autor: S.Kalaba

Aukcija predmeta koji su korišćeni u snimanju kultnih filmova biće održana u decembru

Prodaju se čizme „Zgodne žene“ i kravata koju je nosio Hit Ledžer
Copyright Profimedia

Prop Store, jedan od najpoznatijih svetskih trgovaca filmskim i televizijskim suvenirima, 1. i 2. decembra organizovaće svoju godišnju aukciju predmeta iz velikih filmskih hitova. Iako još nije objavljen ceo katalog, po najavama koje su procurile u javnost, u ponudi će se naći stvari iz filmova “Matriks”, “Zgodna žena”, “Ratovi zvezda: Osveta Sita”, “Betmana”, “Ejliena” i “Lavirinta”.

Na aukciji će se, prema pisanju američkih medija, naći gotovo 900 predmeta. Među njima se ističe kostim Kijano Rivsa iz filma „Matriks“ 2003.godine. Procene kažu da bi kostim mogao postići cenu između 52 i 78 hiljada dolara.

Fanovi “Ejliena”, sa dubokim džepom, moći će da kupe mehaničku glavu vanzemaljca korišćenu u snimanju specijalnih efekata u hororu snimljenom 1979.godine.

Profimedia

Dugačke čizme koje je nosila Džulija Roberts u filmu „Zgodna žena“ iz 1990.godine moći će da se kupe po ceni između 13 i 19 hiljada dolara.

Kristalna kugla, potpisane fotografije i ulaznice za zabavu povodom završetka snimanja kultnog filma Džima Hensona “Lavirint” (1986.) u kojem je David Bowie igrao glavnu ulogu, trebalo bi da zarade oko 15 hiljada dolara.

Među najskupljim predmetima je svetlosna sablja Obi-Van Kenobija korišćena u “Osveti Sita” (2005.), a procenjena je između 103 i 155 hiljada dolara. Džokerov šešir koji je nosio Džek Nikolson u filmu „Betmen“, snimljenom 1989. godine, procenjen je na 26 do 38 hiljada dolara, a Džokerova kravata iz “Crnog viteza” (2008.) u kojem je poludelog komičara glumio Heath Ledger, na 10 do 13 tisuća.

Prop store priprema za novembar virtuelnu izložbu na društvenim mrežama, pa će potencijalni kupci moći videti što se sve nudi i slati upite o pojedinim predmetima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: jutarnji.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike