Za učenje engleskog jezika potreban je špil karata i komentari Trampa i Bajdena

28.10.2020

15:00 >> 12:09

0

Si Đinping i Vladimir Putin su džokeri

Za učenje engleskog jezika potreban je špil karata i komentari Trampa i Bajdena
Copyright Pixabay

Nastavnici engleske škole u Japanu dosetili su se kako da mali Japanci brže nauče engleski jezik – školarci igraju karte na kojima su napisani komentari američkih predsedničkih kandidata Donalda Trampa i Džo Bajdena, prenosi agencija Kjodo.

Dok igraju kartašku igru, koristeći špil od 52 karte, na kojima su ilustracije predsedničkih kandidata, polaznici škole na engleskom jeziku u Nigati čitaju dijaloge koje su Tramp i Bajden imali tokom predizborne kampanje.

Jedan od odštampanih Trampovih slogana je “Održimo Ameriku velikom” a Bajdenov “Svet je sagradio zid oko nas”. Uz to, nastavnici učenicima objašnjavaju pozadinu komentara.

Ove jedinstvene karte koriste portrete Vladimira Putina i Si Ðinpinga kao džokere.

Pixabay

Igra je dobila pozitivne komentare od polaznika škole, a neki su se čak prijavili da nastave sa igrom nakon probne partije, rekli su iz škole “Speak Up”.

Satoši Vatanabe (53), menadžer škole, rekao je da je bio inspirisan da napravi ovakve karte dok je razmišljao zbog čega su Trampove izjave dobile toliko veliku podršku na predsedničkim izborima 2016. godine, kada je pobedio Hilari Klinton.

-Moguće je naučiti kako političari prenose svoje poruke glasačima, tako što se pretvarate da ste oni. Voleo bih da moji studenti mogu da prenesu mišljenja na engleskom – rekao je Vatanabe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike