Postoji nekoliko razloga zašto su bebe rođene u aprilu posebne

03.04.2022

12:30

1

Autor: 24sedam

Optimistične vođe

Postoji nekoliko razloga zašto su bebe rođene u aprilu posebne
infant-g9d659d152_1280 - Copyright Pixabay

Rođendan u aprilu donosi nekoliko prednosti! Osim što je prvi pun mesec proleća - vreme je toplije, a postoji čak i nekoliko praznika tokom ovog meseca, kao što su Prvi april, Dan planete Zemlje i Uskrs.

Vreme je oživljavanja nakon hladne zime, pa i ne čudi da je ovaj mesec pun energije u vazduhu, pa su takvi i oni rođeni u aprilu: vedri, puni života i poznati po svom optimizmu. Rođenje tokom ovog meseca imaće trajan uticaj na prolećne bebe, jer istraživanja pokazuju da je naš mesec rođenja itekako važan.

Optimističan pogled na život

Studija mađarskih studenata iz 2014. pokazala je da je veća verovatnoća da će bebe rođene u martu, aprilu i maju kasnije u životu imati višu ocenu na lestvici hipertimije. Osoba s hipertimskim temperamentom je optimistična i pozitivna. Takođe, verovatnije je da će osoba rođena u aprilu biti optimista, posebno ako živi u mestu sa suvim letima i hladnim zimama.

Pixabay
 

Rođene vođe

Prema istraživačima sa Poslovne škole Sauder Sveučilišta British Columbia, bebe rođene u aprilu imaju veću verovatnoću da će kasnije u životu postati korporativne vođe od onih rođenih u drugim mesecima. Verovatnije je da će aprilske bebe biti najstarije u razredu i te će se rano u životu izdvojiti kao lideri.

Pixabay
 

Imaju manji rizik od astme

Studija sprovedena na bebama iz Nju Yorka iz 2015. pokazala je da deca s prolećnim rođendanima imaju manji rizik od ovih zdravstvenih problema. Smanjen rizik od astme mogao bi biti zato što je količina grinja u proleće veća, a ako mu je beba izložena tokom prva dva meseca života, to bi moglo ojačati njihov imunološki odgovor, piše zena.rtl.hr.

Pixabay
 

Noćna ptica

Studija objavljena u časopisu Sleep pokazala je da ljudi s prolećnim i letnjim rođendanima obično idu na spavanje kasnije od onih rođenih u jesen i zimu. Dakle, veća je verovatnoća da će izrasti u noćnu pticu.

Trebalo bi što ranije da počnu sa korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom

Datum porođaja u aprilu znači da ćete morati voditi računa o ranom izlaganju suncu. Studije su pokazale da su bebe rođene u proleće izloženije većem riziku od melanoma u odrasloj dobi, možda zato što se više izlažu suncu u najranijim mesecima života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike