Živi sa 120 tarantula, imaju čak i svoju sobu: Ovom čoveku one su pomogle da ozdravi (FOTO)

25.03.2022

20:30 >> 19:29

0

Poseduje preko 80 vrsta tarantula, od kojih pojedine imaju raspon nogu veći od 20 centimetara

Živi sa 120 tarantula, imaju čak i svoju sobu: Ovom čoveku one su pomogle da ozdravi (FOTO)
273306851_984088805822003_7410128558640024768_n - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk/Aaron Phoenix

Aron Feniks (34) je potrošio više od 1000 funti na svoje nesvakidašnje ljubimce. Poseduje preko 80 vrsta tarantula, od kojih pojedine imaju raspon nogu veći od 20 centimetara.

Svi njegovi ljubimci imaju svoje ograđene prostore u jednoj od soba Aronove kuće u Bristolu, pa svako jutro i veče mora da se pobrine da su svi namireni i zdravi, piše britanski "The Sun".

 - Oni su moja opsesija i strast. Fascinantni su mi. Mogu satima da sedim i da ih posmatram. Imaju neverovatan efekat na mene i nikada neću odustati od posedovanja tarantula. Sve one imaju svoje individualne karakteristike. Jedna od ženki sama dođe do vrha terarijuma kada ubacim hranu i igra "ples zahvalnosti", a jedan drugi pauk trči do poklopca da me pozdravi čim uđem u sobu! Ljudi ne mogu da veruju kada ih vide! - prepričava Aron.

 

 

 Naravno, većina njih ima svoja imena, kao što su Eliza, Hambo, Talos, Džejson, Ahil, Zevs, Afrodita i Herkul.

Ovaj muškarac, koji živi sa dvoje dece svoje partnerke, ima i pet paukova drugih vrsta, tri škorpije, tri bogomoljke i stonogu. Počeo je da ih sakuplja u leto 2021. kada su mu lekari preporučili da pronađe hobi, nakon što mu je dijagnostikovan bipolarni poremećaj.

 

 

- Moja devojka i njene devojčice su u početku bile prestravljene, ali kada su videle koliko tarantule pozitivno deluju na mene, postale su mi podrška. Kada sam sa njima, kada ih pojim, hranim ili čistim, ništa drugo na svetu ne postoji. Bez sumnje su mi promenile život. Nikada ranije nisam bio toliko strastven u vezi sa nečim. Kada donesem nove ljubimce, ili kada im čistim terarijum ponekad hoće da pobegnu, ali uvek ih uhvatim. Arahnofobija je jedan od najrasprostranjenijih strahova na planeti, a nema potrebe za tim. Za mene su to prelepa stvorenja, samo su pogrešno shvaćena - zaključuje Aron.

Aron je pokrenuo i Youtube kanal na kom objavljuje snimke svojih ljubimaca, u pokušaju da ih približi drugim ljudima i pokaže da nema potrebe da ih se plaše.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike