Japanski "kamen ubica" pukao na dva dela i izazvao paniku na društvenim mrežama (FOTO)

08.03.2022

13:00

0

Autor: 24sedam

"Znači li ovo da su oslobođene mračne sile..." samo su neki od komentara preplašenih Japanaca na mrežama

Japanski "kamen ubica" pukao na dva dela i izazvao paniku na društvenim mrežama (FOTO)
profimedia-0412685478 - Copyright Profimedia

Mnoge sujeverne Japance uznemirila je informacija da je poznata vulkanska stena, za koju se smatra da ubija svakoga ko dođe u kontakt s njom, pronađena podeljena na dva dela. The Guardian prenosi da se prema mitologiji koja se veže uz Sessho-seki, ili "kamen ubicu", veruje da on sadrži telo Tamamo-no-Mae.

Prema verovanju, Tamamo-no-Mae bila je predivna žena koju je feudalni vojskovođa hteo da iskoristi da bi ubio cara Tobu, koji je vladao od 1107. do 1123. Legenda kaže da je njen pravi identitet bila zla devetorepa lisica, čiji je duh završio u komadu lave. Taj komad lave nalazi se u području Tochigija u blizini Tokija, poznatom po svojim sumpornim toplim izvorima.

 

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje prikazuju da je taj kamen, odnosno komad lave pukao na dva skoro jednaka dela. Oni praznovjerni sad upozoravaju da prema narodnom predanju kamen izbacuje otrovni plin, po čemu je i dobio ime "kamen ubica".

 - "Osećam se kao da gledam nešto što ne bih smela gledati", "Znači li ovo da su oslobođene mračne sile?" pišu sujeverni korisnici društvenih mreža.

 

Kiša uzrokovala pukotinu

Ako ostavimo praznoverje po strani, i struka ima svoje viđenje stvari. Naime, lokalni mediji navode da su se na steni pojavile pukotine pre nekoliko godina, što je verovatno omogućilo da kišnica prodre unutra i oslabi strukturu stene. Zbog toga je kamen na kraju i pukao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by はるぼー (@harbow3)

Masaharu Sugawara, voditelj lokalne volonterske grupe vodiča, rekao je za lokalne medije da je "šteta što se kamen prepolovio jer je bio simbol tog područja", ali se složio da je priroda jednostavno krenula svojim tokom. Lokalni i državni zvaničnici sastaće se kako bi razgovarali o sudbini kamena, a moguće je da će ga samo vratiti u izvorni oblik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike