Ljubav je u vazduhu

08.11.2020

14:00 >> 14:27

0

Nezaboravno iskustvo

Ljubav je u vazduhu
Copyright Profimedia

Globalna pandemija prizemljila je mnoge putničke avione širom sveta i uzrokovala značajan pad prihoda aviokompanijama. Kako bi povećali pihode, neki prevoznici nudili su letove „za nigde“, drugi su u ponudi imali besplatna testiranja na koronavirus, a najnovija ideja stiže od američkog čarter prevoznika Air Charter Service. Zainteresovanim budućim bračnim parovima ova aviokompanija nudi paket aranžmane u kojima će dva sata leteti nekim od njihovih privatnih aviona, a u sklopu tog leta moći će i da sklope brak. Let je kružni, što znači da avioni poleću i sleću na istom aerodromu, po izboru mladenaca.

Profimedia

Cene ovakvih letećih venčanja kreću se od 18.000 dolara pa na više. U ponudi su dva tipa aviona: Bombardier Challenger 850 u kome ima mesta za 16 putnika, u ovom slučaju svatova, dok je za nešto intimniju atmosferu namenjena Cessna Citation CJ2 u koju će se osim posade ukrcati samo mladenci. Ceremonija venčanja samo je čista formalnost i obavlja je jedan član posade. Zvanični čin venčanja ipak se obavlja na zemlji pre ukrcavanja u avion.

Osim leta i fejk ceremonije, za 18 ili više hiljada dolara u avionu se služi, kako i dolikuje, šampanjac, ali i sendviči. U kompaniji kažu da će ubuduće ispunjavati i druge želje mladenaca, poput ukrašavanja aviona cvećem, izbora muzike u kabini, ili rute leta koju će moći da biraju mlada i mladoženja.

Pročitajte još:

Bebe rođene u oblacima

Pilotsko sujeverje: razgovaraju sa avionom i nikada ne koriste reč „poslednji“

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: avaz.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike