Počela je kao brineta, imala veliku tremu pred kamerom, a za uloge bila loše plaćena! Uobičajene zablude o Merilin Monro

12.02.2022

19:30

0

Autor: 24sedam

Jedna zabluda koja se vezuje za Merilin Monro je da ona nije bila vredan radnik

Počela je kao brineta, imala veliku tremu pred kamerom, a za uloge bila loše plaćena! Uobičajene zablude o Merilin Monro
profimedia-0190113979 - Copyright Profimedia

Merilin Monro je i dalje jedna od najvećih poznatih ličnosti svih vremena. Postoji mnogo zabluda u vezi sa kratkim, ali upečatljivim životom Merilin Monro, neke ćemo sada ispravili.

Istina je:

Počela je kao brineta

Merilin Monro svi pamtimo po platinasto plavoj kosi, ali je bila prirodna brineta. Kada se prvi put pridružila agenciji za modele 1940-ih, bila je spremna da učini sve da bude primećena i da pokrene svoju karijeru. U to vreme, plava kosa se smatrala najsvestranijom bojom kose za žene koje pokušavaju da uđu u filmsku industriju.

Profimedia
 

Počela je da posvetljuje kosu sredinom 1940-ih i nije prestala. Nastavila je da posvetljuje kosu sve dok nije dobila platinasti izgled koji povezujemo sa njenim imidžom danas. Često je ovu platinastu nijansu nazivala „bela jastučnica“.

Bila je izuzetno inteligentna

Merilin Monro je često u filmovima bila predstavljena kao glupa plavuša. Pre nekoliko godina je kružila glasina da je imala IQ od 168, ali nije bilo dokaza da je ikada zaista testirala svoj IQ. Ono što je istina jeste da je imala obimnu ličnu biblioteku od preko 400 knjiga.

Ove knjige su pokrivale širok spektar tema, uključujući umetnost, dramu, biografiju, poeziju, politiku, teologiju, istoriju, psihologiju i filozofiju.

Profimedia
 

Bavila se politikom

Merilin Monro je bila povezana sa nekim politički poznatim pojedincima, uključujući Džona F. Kenedija i Roberta F. Kenedija. Tokom svog života bila je izuzetno angažovana u politici.

Monro je 1954. otkazala svoj medeni mesec sa svojim drugim mužem, Džoom DiMađom, da bi posetila trupe u Koreji. Uprkos niskim temperaturama, izvela je deset nastupa za samo četiri dana. Iako je dobila upalu pluća nakon što je posetila Koreju, kasnije je rekla da je to iskustvo „najbolja stvar koja joj se ikada dogodila. Nikada se ranije nisam osećala kao zvezda u svom srcu.”

Profimedia
 

Nije bila dobro plaćena za svoje uloge

Uprkos tome što je bila jedna od najprepoznatljivijih glumica svih vremena, Merilin Monro nije bila dobro plaćena za filmove na kojima je radila. Na primer, kada je bila pod ugovorom sa 20th Century Fox-om, navodno je zaradila samo 18.000 dolara za film iz 1953. „Muškarci više vole plavuše“. S druge strane, njena partnerka u tom filmu Džejn Rasel, zaradila je 100.000 dolara za isti film.

Profimedia
 

Sve to je bilo mnogo manje od onoga koliko su druge glumice zarađivale u to vreme. Elizabet Tejlor, na primer, koja je snimala „Kleopatru“ u isto vreme kada je Merilin radila na filmu "Something’s Gotta Give", zarađivala je milion dolara po filmu.

Imala je veliku tremu

Jedna zabluda koja se vezuje za Merilin Monro je da ona nije bila vredan radnik. Postojale su glasine da je uvek kasnila na snimanje i da je retko učila svoje replike. U stvarnosti, Monro je imala veliku tremu pred svako snimanje.

Profimedia
 

Prema glumcu Donu Mareju, koji je glumio sa njom u filmu „Autobuska stanica“ iz 1956. godine, Merilin je bila toliko nervozna zbog svojih scena da bi dobila osip. Ispričao je da je „bila veoma, veoma nervozna“. Marej je takođe rekao da je „bila veoma nesigurna i uplašena ispred kamere“. Budući da je bila tako velika zvezda, i da je snimila toliko filmova, prosto je neverovatno da je bila toliki tremaroš.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike