Najbrži način da izbacite alkohol iz tela?

12.11.2020

21:12 >> 20:34

0

Autor: M.Vu

Grupa naučnika sa Univerziteta zdravlja u Torontu je istraživala na koji način se najbrže izbacije alkohol iz organizma

Najbrži način da izbacite alkohol iz tela?
Pixabay

Grupa naučnika sa Univerziteta zdravlja u Torontu je istraživala na koji način se najbrže izbacije alkohol iz organizma, kada su naišli na rešenje koje je izazvalo nevericu, jer je bilo isuviše lako – disanjem u napravu koja liči na papirnu kesu.

“Neobjašnjivo je kako to nismo shvatili pre nekoliko decenija”, rekao je Dzožef Fišer, vođa istraživačkog tima.

“Novi” metod podrazumeva da pluća hiperventiliraju alkohol iz organizma, što pomaže jetri da smanji količinu alkohola u krvotoku, prenela je Rusija danas.

Na ovaj način se telo oslobađa alkohola tri puta brže nego inače, međutim, postoji opasnost da zbog jakog izbacivanja vazduha iz pluća čovek hiperventilira i padne u nesvest.

Rusija danas dodaje da onda stupa na snagu kesa koju su izmislili Fišer i njegov tim.

Hiperventilacija izbacuje ugljen dioksid iz krvi, zajedno sa alkoholom, ali istovremeno izaziva i glavobolju, do trenutka dok se čoveku ne zamrači pred očima, dodaje se u tekstu.

Kako bi se izbeglo padanje u nesvest, ljudi koji su u alkoholisanom stanju izduvavaju vazduh u kesu, pa im se taj vazduh vraća u pluća i postavlja količinu ugljen dioksida u krvi na normalu, kao i svesnost, tako da nema opasnosti od padanja u nesvest.

“To je vrlo obična, lou-tek naprava koja može da se proizvede bilo gde u svetu: nema elektronike, kompjutera i filtera”, rekao je Fišer, dodavši da su istraživanja zasad rađena na volonterima i da će njegov tim još raditi na ovoj metodi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug