"Časne sestre" koje veruju u marihuanu: Prave tinkture, meleme i medicinske proizvode koje prodaju putem interneta

24.01.2022

10:30

0

Sebe nazivaju časnim sestrama, iako nisu zvanično povezane sa Katoličkom crkvom, niti sa drugim "standardnim" verskim institucijama

"Časne sestre" koje veruju u marihuanu: Prave tinkture, meleme i medicinske proizvode koje prodaju putem interneta
profimedia-0426963821 - Copyright Profimedia

Pre dolaska pandemije koronavirusa, "monahinje" su zarađivale oko milion dolara godišnje od prodaje raznih preparata od marihuane, ali priznaju i da su veće količine ostavljale za "ličnu upotrebu".

 - Bavimo se duhovnim stvarima koje nisu vezane za religiju. Religije prodaju samo reči, a mi želimo da postignemo mnogo više od toga. Naš pokret je eko-feministički, sa velikom ulogom duhovnosti - rekla je jedna od sestara u intervjuu za "San".

 

U zajednici živi šest žena, od kojih najstarija ima 62 godine, i one se manje-više po ceo dan bave uzgojem marihuane. Kažu da im je dosta života u "normalnom svetu", gde su neke od njih bile uspešni menadžeri, dobri studenti... I da je ovo što sada rade bolje od toga.

 

 - Prepoznajemo tri vrste ljudi. Prvo one koji su bili pre nas i kojima moramo biti zahvalni što su nam otvorili put. Tu je, zatim, sadašnja generacija, koja mora da obezbedi dobru budućnost onima koji tek dolaze - dodaju "sestre".

 

Priznaju da zajedno vole i da "zapale".

 - Nekada smo pušili "travu" da bismo izbegle stres, a sada, kada stresa nema toliko, stvari su drugačije. Tako da dodamo malo THC-a u naše pakete CBD-a, toliko da nas "dodirne". Volimo da kuvamo i razne čajeve i kolače od maruhuane - zaključuju "sestre".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike