Sve za ulogu! Neko je naučio svahili jezik, neko živeo u mentalnoj ustanovi, a neko smršao 60 kilograma

12.01.2022

10:00

0

Neverovatne stvari koje su holivudski glumci učinili da bi ušli u lik

Sve za ulogu! Neko je naučio svahili jezik, neko živeo u mentalnoj ustanovi, a neko smršao 60 kilograma
profimedia-0255445492 - Copyright Profimedia

Životi filmskih zvezda izgledaju lako i jednostavno, oni su bogati, žive luksuzne živote, obilaze svet. Većina ljudi im zavidi na ovakvom načinu života, jer se čini da sve što rade jeste da se pojavljuju u filmovima i zarađuju mnogo novca.

Ono što je malo poznato su glumci za neke od uloga podnosili žrtve na kakve bi retko ko bio spreman.

Pred vama je lista nekih od najluđih stvari koje su glumci uradili pre nego što su odigrali svoju ulogu.

 

Robert De Niro je vozio putnike po Njujorku zbog  uloge u „Taksisti“

Profimedia
 

Uloga Roberta De Nira u Taksisti je jedna od najboljih glumačkih uloga svih vremena. De Niro je bio poznat po tome da pomera granice i čini ekstremne stvari da bi ušao u karakter. Tako je za ovaj film izučavao mentalne bolesti i dobio dozvolu za taksistu. Vozio bi putnike po Njujorku po 12 sati svakog dana dok nije bio potpuno spreman za ulogu Trevisa Bikla.

Forest Vitaker je naučio svahili jezik zbog uloge u filmu „Poslednji kralj Škotske“

Profimedia
 

Forest Vitaker je uradio fantastičan posao igrajući Idi Amina, diktatora Ugande. Da bi se pripremio za ulogu, naučio je svahili jezik kako bi imao bolju saradnju sa ugandskim glumcima i statistima na setu. Osim toga, glumac se ugojio 50 kilograma kako bi više ličio na ozloglašenog diktatora.

Kristijan Bejl je izgubio 60 kilograma zbog uloge u filmu „The Machinist“

Profimedia
 

Kristijan Bejl je jedan od najboljih glumaca današnjice. U ulozi Trevora Reznika u ovom psihološkom trileru, Bejl je otišao toliko daleko da je izgubio 60 kilograma da bi ušao u lik fabričkog radnika koji pati od nesanice.

Režiser je zahtevao da se scenario promeni u skladu sa Bejlovim proporcijama, ali je glumac insistirao da izgubi preko 60 kilograma kao izazov da vidi da li je u stanju da to uradi.

Hit Ledžer se izolovao od sveta zbog svoje uloge u filmu „Mračni vitez“.

Profimedia
 

Uloga Hita Ledžera u Mračnom vitezu je definitivno jedna od najboljih svih vremena. Da bi ušao u lik za svoju ulogu Džokera, Ledžer se zaključao u hotelskoj sobi šest nedelja pre početka snimanja. Izolacija se isplatila, a Džoker je zasenio ulogu Kristijana Bejla kao Betmena. Hit Ledžer je dobio Oskara za sporednu ulogu za svoj nastup, ali mu je nagrada dodeljena posthumno, pošto je umro pre nego što je film ugledao svetlost dana. Mnogi su smatrali da je priprema koju je preuzeo za ulogu kriva za psihičko uništenje glumca.

Adrijen Brodi je žrtvovao sve što je imao za ulogu u ostvarenju „Pijanista“

Profimedia
 

Adrijen Brodi je osvojio Oskara za ulogu Vladislava Špilmana, poljskog pijaniste i kompozitora. Špilman je bio Jevrejin, koji je preživeo holokaust i koji je u životu izgubio sve što je imao, pa je glumac morao da uradi isto da bi ušao u lik.

Brodi je odbacio svoj luksuzni način života, prodao svoj stan, auto i svu imovinu. Glumac je otišao toliko daleko da je raskinuo sa svojom devojkom kako bi što bolje igrao u scenama u kojima je Špilman tugovao.

Grupa glumaca se prijavila na psihijatrijsko odeljenje za film“ Let iznad kukavičjeg gnezda“

Profimedia
 

Let iznad kukavičjeg gnezda, remek-delo Miloša Formana, epski je film snimljen 1975. Radnja se odvija na psihijatrijskom odeljenju, pa se grupa glumaca predvođena Džekom Nikolsonom prijavila u pravu bolnicu da prouči ponašanje pacijenata. Iskustvo koje su stekli tokom boravka na odeljenju pomoglo im je da savršeno odigraju uloge psihopata, a mnogi od njih su ostali u liku i kada bi se kamera ugasila. Suvišno je reći da je film doživeo ogroman uspeh i osvojio Oskara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike