Kraljica svakog Božića osoblju daje isti poklon - puding i čestitku

28.12.2021

16:30

0

Autor: 24sedam

Tradicija duga više od pola veka

Kraljica svakog Božića osoblju daje isti poklon - puding i čestitku
profimedia-0489600931 - Copyright Profimedia

Iako su članovi kraljevske porodice poznati po tome da jedni drugima poklanjaju šašave poklone, kraljica svakog Božića, svakom članu svog osoblja, daruje isti poklon.

Kraljica Elizabeta II. i princ Filip svom osoblju od 1.500 ljudi daruju puding. Izvori bliski kraljevskoj porodici otkrili su da je do pre koju godinu naručivala samo onaj iz Harrods-a, ali da se s vremenom prebacila na "običniji".

Tako se oko 1.500 teglica ove poslastice pred Božić distribuira osoblju širom palata, zaposlenima u sudskoj pošti i dvorskoj policiji. Svaki puding prati čestitka.

Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP
 

Prema kraljevskom biografu Brajanu Hoiju u svojoj knjizi „Božić sa kraljicom“, članovi osoblja takođe dobijaju poklon ili vaučer za knjigu, sa određenim iznosom koji varira u zavisnosti od toga koliko dugo neko radi u službi Njenog visočanstva.

Kao i mnoge druge procedure u britanskoj monarhiji, strogi protokol postoji i kada je praznično darivanje u pitanju. Viši oficir proziva ime svake osobe prema njenom činu, počevši od najvišeg u domaćinstvu. Zatim, kraljica lično predaje svakom članu osoblja poklon.

Profimedia
 

Osoblje palate nije jedino koje prima božićne darove od kraljice. Njeno visočanstvo takođe donira novac dobrotvornim organizacijama, dok crkvama i školama širom Ujedinjenog Kraljevstva poklanja jelke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike