Tajna baza vanzemaljaca na Mesecu ili samo optička iluzija? Kina šalje rover da istraži čudnu „kocku“

07.12.2021

11:00

0

Autor: 24sedam

Prema slikama koje je ove nedelje poslao kineski rover Yutu 2, na površini Meseca primećena je kocka čudnog izgleda

Tajna baza vanzemaljaca na Mesecu ili samo optička iluzija? Kina šalje rover da istraži čudnu „kocku“
profimedia-0474661761 - Copyright Profimedia

Kineski rover “Yutu-2” koji krstari Mesecom obradovao je sve pobornike teorije o postojanju vanzemaljaca. Ovo vozilo je uslikalo misteriozni geometrijski oblik na tamnoj strani meseca koji  podseća na kocku. 

Rover je snimio sliku objekta sa udaljenosti od 80 metara što je previše daleko da bi astronomi stekli jasan osećaj identiteta objekta. Ali, predviđeno je da "Yutu-2" provede naredna dva do tri lunarna dana, odnosno dva do tri meseca, putujući regionom Meseca da bi ga bolje sagledao.

 

Ova misteriozna “mesečeva kocka” naročito je probudila maštu onih koji se nadaju da ćemo napokon dobiti potvrdu da Zemljin prirodni satelit koriste i vanzemaljci kao svoju NLO bazu.

Ipak, novinar Endru Džons, koji prati kineski svemirski program, objavio je na Tviteru vest o pronalasku krajem prošle nedelje, ističući da je na fotografiji „teško razaznati“ o kakvom objektu se radi, ali da nije reč o obelisku ili vanzemaljcu, ali da je svakako nešto što treba proveriti.

Iako je prerano govoriti o prirodi čudnog objekta, verovatno je to samo stena iskopana udarom meteora, piše Space.com. To je sasvim verovatno, jer se pored kocke nalazi krater.

 

 

Ovo nije prva neobičnost koju je Yutu 2 otkrio na tamnoj strani Meseca. 2019. godine naišao je na supstancu opisanu kao „gelasta“ za koju se ispostavilo da je lunarna stena rastopljena usled udara.

 

 

Šta god se ispostavi kao istina, najnoviji misteriozni objekat u obliku kocke, brzinom svetlosti je postao predmet mnogih spekulacija na društvenim mrežama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike