Pomalo jeziva ponuda vredna 200.000 dolara: Traži se „ljubazno i prijateljsko“ lice stvarnog čoveka

30.11.2021

08:00

0

Konkurs je otvoren za osobe bilo kog pola i starosne dobi

Pomalo jeziva ponuda vredna 200.000 dolara: Traži se „ljubazno i prijateljsko“ lice stvarnog čoveka
profimedia-0644643518 - Copyright Profimedia

Tehnološka kompanija Promobot se sprema da lansira novu liniju humanoidnih robota koji mora da ima prijateljsko lice. Zato su raspisali oglas u kome traže nekoga ko je voljan da svoj lik pozajmi robotu.

Promobot je kompanija iz Njujorka koja je bavi proizvodnjom realističnih humanoidnih robota. Oni dosta podsećaju na stvarne ljude i već se koriste u 43 zemlje gde obavljaju razne poslove: administrativne, promotivne, konsultantske, a neki od njih su i vodiči i portiri.

Profimedia
 

Za njihov najnoviji projekat, neophodno im je „ljubazno i prijateljsko“ lice jer će robot od 2023. godine biti angažovan u hotelima, trgovačkim centrima i na aerodromima, prenosi Dejli Mejl. Ovakvog robota naručila je neimenovana američka kompanija.

Za uzvrat, kompanija nudi nadoknadu u iznosu od 200.000 dolara (oko 177.000 evra) onome ko će  zauvek preneti pravo na korišćenje svog lika na humanoidnom robotu. Konkurs je otvoren za osobe bilo kog pola i starosne dobi.

Od pobednika konkursa će se uzeti 3D model lica i moraće da snimi najmanje 100 sati govornog materijala koji će kasnije mašina koristiti za komunikaciju sa kupcima.

Potom, kandidat potpisuje ugovor o licenci kojim dozvoljava korišćenje svog lica na neograničen period.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike