Jastukom protiv prekomernog sedenja: Na svakih 30 minuta čućete zujanje koje vas opominje da napravite pauzu (VIDEO)

26.11.2021

08:00

0

Uređaj je finska inovacija i može se reciklirati

Jastukom protiv prekomernog sedenja: Na svakih 30 minuta čućete zujanje koje vas opominje da napravite pauzu (VIDEO)
Jastuče protiv sedenja (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Kad već sami ne znate, onda je tu Sit Gard da vas opomene da previše sedite. Ovaj tehnički uređaj je zdravstvena inovacija koja će vas opomenuti na svakih 30 minuta da ste preterali.

Kako ističu lekari, sedenje je novo pušenje, a time hoće da istaknu koliko nam štete nanosi preterano sedenje ispred računara ili televizora i koliko se malo krećemo. Istraživanja su pokazala da je preporučljivo napraviti pauzu na svakih 30 minuta kako bi se izbegli zdravstveni rizici.

Ovaj uređaj upravo sledi tu preporuku - na svakih 30 minuta ćete iz jastuka koji ste postavili na stolici osetiti zujanje. To je znak da treba da ustanete i napravite pauzu od bar dva minuta, prenosi "Patent njuz".

Uređaj je finska inovacija koja brine o tome koliko ste vremena proveli sedeći. Može se koristiti u kancelariji, školi, kod kuće, u kolima, na sastancima, u vozu ili avionu. Pored toga, uređaj i jastuk se mogu reciklirati.

"Harvard Biznis" rivju je nedavno objavio članak o negativnom uticaju sedenja na fizičko zdravlje u kojem piše da samo nakon jednog sata sedenja proizvodnja enzima koji sagorevaju masti opada za čak 90 odsto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike