Ruska ekipa stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu: Počinje snimanje filma "Izazov"

07.10.2021

12:30

0

U svemir će za nekoliko dana otputovati i legandarni kapetan Džejms Kirk iz "Zvezdanih staza"

Ruska ekipa stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu: Počinje snimanje filma "Izazov"
profimedia-0636866730 - Copyright Profimedia

Ruska filmska ekipa uspešno je stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), gde će tokom narednih 12 dana snimati prvi film u svemiru. Prema scenariju, film "Izazov" govori o doktorki koja mora da operiše kosmonauta koji je previše bolestan da bi se vratio na Zemlju. 

Rusija je izabrala poznatu glumicu Juliju Peresild i nagrađivanog reditelja Klima Šipenka za snimanje scena za film koji zasada nosi radni naziv "Izazov", a u tome će imati veliku pomoć od astronauta Antona Škaplerova.

Profimedia
 

Glumica Julija Peresild je otkrila novinarima da je morala da nauči da bude i šminkerka i kostimografkinja. Reditelj Šipenko, visok 1,90 centimetara, kaže da mu visina nije išla u prilog u sklopu obuke unutar letilice i da mu boravak na svemirskoj stanici baš i neće biti ugodan.

Amerikanci takođe planiraju da snime film u svemiru u kojem bi glavnu ulogu trebalo da tumači Tom Kruz, ali se zasad ne zna kada će početi snimanje. 

U svemir će se otisnuti još jedan glumac. "Blu Oridžin" je potvrdio da će 90-godišnji Vilijam Šatner, koji je tumačio lik legendarnog kapetana Džejmsa Kirka u "Zvezdanim stazama", poleteti u svemir 12. oktobra njihovom raketom i tako postati najstariji astronaut do sada. 

Profimedia
 

Njegov stvarni boravak u svemiru trajaće samo deset minuta. Raketa će posadu poneti samo preko Karmanove granice, 100 kilometara iznad Zemlje. 

"Zvezdane staze" prikazivale su se samo tri sezone od 1966. godine, ali su imale velik uticaj na popularnu kulturu i inspirirale su nekoliko istoimenih filmova i serija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike