Ako vidite ovaj izazov, odmah prijavite: Novi opasni Tik-Tok "izazov onesvešćivanja" odneo prve dečje žrtve

31.01.2021

16:41 >> 00:54

0

Autor: M.Vu

Kao i mnogi prethodni Tik - Tok izazovi, i ovaj navodi korisnike da izvode po život opasne zadatke koji mogu imati i fatalne posledice

Ako vidite ovaj izazov, odmah prijavite: Novi opasni Tik-Tok "izazov onesvešćivanja" odneo prve dečje žrtve
Pixabay

Brojni korisnici Tik – Toka upozoreni su da ne učestvuju u opasnom izazovu koji se u poslednje vreme širi tom društvenom mrežom.

Kao i mnogi prethodni Tik – Tok izazovi, i ovaj navodi korisnike da izvode po život opasne zadatke koji mogu imati i fatalne posledice.

Takozvani “belkaut čelendž” (Blackout Challenge) već je odneo nekoliko žratava. Prvo je, prošle nedelje jedna 10-ogodišnja devojčica iz Palerma smrtno nastradala u takozvanoj “igri gušenja”, stežući kaiš od bade mantila oko svoga vrata. Slična nesreća dogodila se u ponedeljak devetogodišnjem dečaku na Trinidadu.

Iako to još uvek nije zvanično potvrđeno, spekuliše se i da je desetogodišnjak, koji je juče pronađen mrtav u stanu u Rakovici, takođe navodna žrtva Tik-Tok izazova.

U ovom sumanutom izazovu korisnici Tik – Toka izazivaju jedni druge da guše sami sebe sve dok ne ostanu bez svesti. Taj izazov postoji još od ranije i javljao se pod različitm imenima kao “Izazov onsvešćivanja” (“Passout Challenge”), “Igra davljenja” (“The Game of Choking”) ili “Brzinsko sanjanje” (“Speed Dreaming”), a u poslednje vreme je postao prilično popularan na TikToku.

Čim se pojavio, medicinski stručnjaci su upozorili da takvo uskraćivanje vazduha samome sebi može da dovede do onesvešćivanja i oštećivanja mozga, kao i da može da dovede do smrtnog ishoda.

Pročitajte još:
Na trend koji je u delu mlade populacije uzeo maha morao je da reaguje i sam Tik – Tok, koji apeluje na korisnke da prestanu da ga izvode, kao i da ga šire po toj mreži i izazivaju druge.Tik – Tok je pozvao sve korisnike da prijave slučajeve “blekaut” izazova, bilo da ih samo vide ili da njih neko izazove, tako što će kliknuti na belu strelicu koja se nalazi sa desne strane videa, i potom kliknu na “Prijavi” (“Report”).

Pixabay

Ovakvi slučajevi se prijavlju klikom na kategoriju “Samoubistvo, samopovređivanje ili opasno ponašanje” (“Suicide, Self-harm and Dangerous Acts”).

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti