Irska policija upozorava na još jedan opasan izazov na „Tik-toku“ zbog kog je nekoliko tinejdžera hospitalizovano

29.01.2021

12:00 >> 11:47

0

Počinje kao naivna igra kojom mladi pokušavaju da zadive svoje sledbenike

Irska policija upozorava na još jedan opasan izazov na „Tik-toku“ zbog kog je nekoliko tinejdžera hospitalizovano
Copyright Pixabay

Irska policija, Gardai, upozorava mlade da ne učestvuju u opasnom „Tik-tok“ izazovu opisanom kao „igranje ruskog ruleta“, zbog čega je nekoliko tinejdžera završilo u bolnici, prenosi Dablin lajv.

Sve je počelo kao nevina igra u cilju da se zadive sledbenici na ovoj društvenoj mreži. Trend koji se naziva „duhovi“ je izazov u kome osobe leže na putu prekrivene čaršavom i zaustavljaju saobraćaj.

Gardai je takav trend opisao kao „krajnje neodgovoran“, što „predstavlja ozbiljnu opasnost za one koji u njemu učestvuju“. Posebno su apelovali na roditelje da edukuju svoju decu o opasnostima koje takav poduhvat nosi.

Pixabay

Ovaj trend počeo je u SAD prošlog leta, a kasnije se pojavio i u Velikoj Britaniji. Jedan od irskih „tiktokera“ Marti Gilfoj kaže da je u početku ideja bila da se stavi prekrivač preko glave i da se naprave fotografije na javnom mestu:

– Zatim je neko pomislio da bi bilo smešno da se to uradi dok osoba leži na putu. Nakon toga treba da snimi uplašenog vozača kada izađe iz auta i potom pobegne.

Upravo to „smešno“ je jednu tinejdžerku iz Limerika skoro koštalo života. Ona je zadobila povrede leđa, trupa i skočnog zgloba i primljena je u bolnicu na nekoliko dana. U policiji kažu da je imala mnogo sreće i da je pravo čudo što nije nastradala.

– Reći da je ovo opasno blaga je reč. Očigledno je izuzetno opasno za osobu na putu, ali takođe može dovesti do toga da vozač pokuša da izbegne osobu na putu i da se tako sudari sa drugim automobilom – poručuju iz irske policije.

Pročitajte i ovo:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike