Huawei počinje da uzgaja svinje uz pomoć moderne tehnologije i 5G mreže

23.02.2021

15:00 >> 01:18

0

Zbog mogućeg pada prihoda, kompanija je odlučila da se okrene uzgoju svinja i rudarstvu

Huawei počinje da uzgaja svinje uz pomoć moderne tehnologije i 5G mreže
Copyright Pixabay

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zbog američkih sankcija, mogao bi u ovoj godini da zabeleži pad prihoda i do 60%. Zbog toga su se u ovoj kompaniji okrenuli drugoj vrsti posla: industrijskom uzgoju svinja.

Prema zvaničnim procenama, Kina pokriva 50% svetske proizvodnje svinja a kompanija Huawei je odlučila da moderne tehnologije uvede u obore. Na taj način nadziraće koliko hrane svinja jede, kakvo joj je zdravstveno stane, težina. U kompaniji ističu kako je uzgoj svinja područje u kojem mogu pokazati kako tehnologija prepoznavanja lica i 5G mreža mogu unaprediti tradicionalne načine proizvodnje.

Pixabay

Pored gajenja svinja, Huawei planira da unese dosta novina i u rudarstvo kako bi prljavu industriju pretvorili u sigurniju, profitabilniju i čistiju proizvodnju.

Pixabay

Ipak, ovo ne znači da Huawei odustaje od svoje osnovne proizvodnje. Čelnici kompanije planiraju da i dalje šire svoju proizvodnju elektronskih uređaja, naročito televizora i kompjutera. Uskoro planiraju da predstave nove flagship uređaje – P50 i Mate 50.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike