Povratak u kancelarije: Zaposleni u kompaniji Google već ovog meseca mogu da se vrate na svoja radna mesta

04.04.2021

14:30 >> 23:51

0

Kompanije su svojim zaposlenima preporučile vakcinaciju koja nije obavezna

Povratak u kancelarije: Zaposleni u kompaniji Google već ovog meseca mogu da se vrate na svoja radna mesta
Pixabay

Novinari su uspeli da dođu u posed internih dokumenata kompanije Google prema kojima zaposleni, koji žele, već ovog meseca mogu da se vrate u poslovnice koje će raditi u „ograničenom kapacitetu“.

Kako je početak rada od kuće bio jedan od znakova pandemije, tako bi povratak u kancelarije mogao da bude jedan od znakova početka kraja korone, piše Zimo.hr.

Pixabay

Upravo se to sada događa u velikim tehnološkim kompanijama u Sjedinjenim Američkim Državama gde je veliki broj ljudi preboleo virus, dok se desetak miliona vakcinisalo. Zato je kompanija Google ubrzala planove za povratak zaposlenih u poslovnice koji su, prema ranijim planovima, trebalo da se vrate 1. septembra, gde bi radili bar tri dana nedeljno.

Međutim, prema novim planovima u koje su novinari imali uvid, zaposleni mogu, ako žele, da se već ovog meseca vrate ali će raditi u „ograničenom kapacitetu“. Kompanije je svojim zaposlenima preporučila vakcinaciju, ali to nije obavezno.

Pixabay

Vrata svoje poslovnice u blizini San Franciska je otvorio i Uber gde je dolazak dobrovoljan i preporuka je bila da dođe samo dvadesetak odsto ljudi. U prva dva dana u kancelarijama se pojavilo oko 100 zaposlenih koji su umorni od rada od kuće i željni kancelarije i druženja sa kolegama.

Svima onima koji žele, do septembra je omogućen rad od kuće.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi