Graciozan hod, ruke se njišu, a stopala realno savijaju – Robot "Kivi" uskoro će pozdravljati posetioce Diznilenda (VIDEO)

24.04.2021

15:30 >> 01:02

0

Autor: A.G.

Najnovije stvorenje izgleda kao da je izašlo iz Diznijevog filma

Graciozan hod, ruke se njišu, a stopala realno savijaju – Robot "Kivi" uskoro će pozdravljati posetioce Diznilenda (VIDEO)
Copyright Profimedia

Diznijev tim za maštanje ili istraživačko razvojna laboratorija, postigla je brojne uspehe u robotici.

Njihovo najnovije stvorenje izgleda kao da je izašlo iz Diznijevog filma i ime mu je “Kivi”. U pitanju je dvonožni robot koji može da hoda samostalno.

U kompaniji kažu da je slatki čovečuljak deo dugoročnih napora stručnjaka da razviju autonomne robotske glumce za svoje parkove. Inženjeri kompanije godinama rade na najnovijim  platformama uz pomoć kojih roboti hodaju.

– Napredak je neverovatan. Hod je graciozan, ruke se njišu kraj tela, a stopala realno savijaju. Teksture su precizno prikazane na licu, rukama i nogama. Ovaj robot ima krupne oči. A odeven je u letačko odelo koje vas podseća na Diznijeve filmove, poručuju iz kompanije.

Printscreen/Youtube

Ovom kreacijom, Dizni je nadmašio sve konkurente u oblasti robotike. Inženjeri po svetskim laboratorijama već decenijama rade na dvonožnim robotima, ali su njihove kreacije nepouzdane da bi mogle da deluju u stvarnom svetu. Najpoznatiji do sada je bio Hondin Asimo koji je povučen 2018. godine i nikada više nije napustio laboratoriju, piše theverge.com.

Diznijevi stručnjaci objašnjavaju da ima još mnogo posla pre nego što njihov robot pozdravi posetioce u Diznilenda. Ali pogled na njega i u ovoj fazi vas ostavlja bez daha.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike