Japanci planiraju da naprave hram u svemiru

25.05.2021

17:00 >> 13:11

0

Japanski monasi veruju da će to sveto mesto u svemiru zaštititi Zemlju i čitav univerzum od razornih događaja

Japanci planiraju da naprave hram u svemiru
Copyright Pixabay

Daigođi hram u Kjotu i „Tera spejs“, program satelita, udružili su snage i planiraju da do 2023. godine lansiraju „svemirski hram“ koji će biti dostupan sa Zemlje.

Mali hram Jotenin Gounđi, sa statuom Bude i slikama mandale, veličine kutije za nakit, biće postavljen u satelitu koji će kružiti oko Zemlje. On će leteti na visini 400-500 kilometara, a Zemlju će obilaziti za 90 minuta.

Zagovornici ove ideje objašnjavaju da su se nekada vernici molili u hramu koji im je bio u blizini, ali im je zbog društvenih promena, preseljenja, a naročito tokom pandemije, to postalo gotovo neizvodljivo. Zato se došlo na ideju da se sagradi hram koji će svima biti dostupan.

Pixabay

Sveštenici hrama Daigođi iz hrama Kjoto održavaće na daljinu „svemirske službe“ koje će biti poslate u svemirski hram, a preko I+interneta će moći da ga prate vernici sa Zemlje. Japanski monasi veruju da će to sveto mesto u svemiru zaštititi Zemlju i čitav univerzum od razornih događaja. Takođe, sa Zemlje će ljudi moći da pošalju svoje molitve u svemir.

Prema navodima programera, životni vek ovog svemirskog satelita biće od pet do deset godina. Nakon toga, hram će ući u Zemljinu atmosferu i izgoreti, čime će molitve postati deo univezuma.

Pored svoje verske namene, očekuje se da satelit olakša proveru kulturnih dobara i štete u vreme katastrofe u planinskim predelima gde nema pristupa internetu ili prijema signala mobilnih telefona.

Ono što je još uvek problem jeste novac. Izrada i lansiranje satelita ove veličine obično košta oko 200 miliona jena. Kompanija trenutno traži investitore i planira da koristi prihod od svemirskih proizvoda, poput predmeta koji donose sreću i usluga koje se nude u hramu Daigođi.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike