Napravljen flaster koji meri krvni pritisak, puls, glukozu i nivo kofeina i alkohola u krvi

12.06.2021

09:30 >> 13:49

0

Flaster se nosi na vratu kako bi se dobili najbolji rezujltati i do sada je testiran na osobama koje su obavljale različite zadatke

Napravljen flaster koji meri krvni pritisak, puls, glukozu i nivo kofeina i alkohola u krvi
Copyright Printscreen

Grupa inženjera sa Kalifornijskog univerziteta u San Diegu napravila je mekani i rastegljivi flaster za nošenje koji može istovremeno da prati visinu krvnog pritisak, puls, novo glukoze i laktata, kao i količinu alkohola ili kofeina u krvi.

Flaster se nosi na vratu kako bi se dobili najbolji rezujltati i do sada je testiran na osobama koje su obavljale različite zadatke, kao što su vežbanje, konzumirnje hrane sa visokim sadržajem šećera i pijenjem kofeinskih i alkoholnih pića. Očitavanja su bila gotovo jednako precizna kao i ona sa komercijalnih uređaja za nadzor.

Printscreen

Flaster bi mogao da bude od velike koristi kod pacijenata čije zdravstveno stanje traži istovremeno i kontinuirano praćenje više zdravstvenih pokazatelja. Posebno bi bio značajan za ljude koji boluju od dijabetesa ili od kardiovaskularnih bolesti, kao i kod pacijenata koj se nalaze u jedinicama intenzivne nege.

Printscreen

-Možemo da sakupimo veliki broj informacija na neinvazivan način, bez izazivanja neprijatnosti ili prekida u dnevnim aktivnostima, kaže jedan od istraživača koji je radio na ovom projektu Džosef Vang.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike