Za jednu osobu! Lični helikoper u rancu (VIDEO)

13.06.2021

14:00 >> 14:15

0

Sastoji se od dve masivne turbine povezane sa ruksakom koji omogućava osobi koja ga nosi da leti

Za jednu osobu! Lični helikoper u rancu (VIDEO)
Copyright Profimedia

U poslednjih petnaest godina na svetskom tržištu pojavilo se mnogo kompanija koje su ponudile svoje varijante Jet pack odela za letenje. Neke su se pokazale veoma dobro pa su na korak do primene u pojedinim armijama i spasilačkim službama. Sve dosadašnje varijante ruksaka za letenje uglavnom su slične. Nose se na leđima i koriste skupi kerozin za podizanje čoveka sa tla. Međutim, sada se pojavila australijska kompanija sa svojom verzijom ovog proizvoda koji nosi naziv CopterPack. Kako tvrde njegovi tvorci, ovo je zelenija verzija ovih uređaja.

Profimedia

Firma naziva svoj izum električnim helikopterom za jednu osobu. Uređaj poseduje autopilot koji osobu koja leti održava u ravni. Ovo prevozno sredstvo jeste neka vrsta mutanta između Jet Packa i helikoptera. Čine ga dva rotora promera oko 90 centimetara na baterije koji se postavljaju na telo letača te mu omogućuju kratak let.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak probnog leta na obalama Australije na kome se vidi muškarac u zaštitnom odelu kako se sa prototipom CopterPacka na telu podiže desetak metara iznad okeana, kratko leti, pa se bezbedno spušta na zemlju.

Profimedia

Hoće li se u prodaji uskoro naći ovaj električni helikopter i koja će mu biti cena, još uvek nije poznato. Takođe, velika su nepoznanica i tehnički detalji samog uređaja budući da tvrdnja da će se uskoro pojaviti uređaj za letenje koji će koristiti samo baterije, deluje dosta smelo.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike