Aparat za dezinfekciju mobilnih telefona

16.09.2020

12:54 >> 22:35

0

Autor: 24sedam

Uređaj Fon Soap Pro uništava viruse i bakterije uz pomoć ultraljubičastih zraka

Aparat za dezinfekciju mobilnih telefona
Copyright Profimedia

Epidemiolozi nas od marta uče kako da vodimo računa o higijeni, da peremo i dezinfikujemo ruke, ali i da čistimo predmete koji nam se često nalaze u rukama. I za to zaista postoje opravdani razlozi. Neka istraživanja su pokazala da su naši mobilni telefoni prljaviji od klozetskih šolja!

Profimedia

Istraživači laboratorije „Mansi“ su utvrdili da pametne telefone češće koristimo od običnih jer nam oni više ne služe samo za telefoniranje. Njima pretražujemo internet, šaljemo SMS, pišemo mejlove, igramo video-igre. Svuda ih nosimo sa sobom, u džepu ili tašni, ne odvajamo se od njih ni kad spavamo, jedemo, idemo u toalet.

„Val Strit Džurnal” je, metodom slučajnog uzorka, u jednoj laboratoriji, pregledao osam mobilnih telefona na kojima su nađene koliformne bakterije, koje su karakteristične za intestinalni trakt čoveka i toplokrvnih životinja.

Kompanija „Epl“ savetuje da se za njihovi uređaje koriste maramice natopljene 70-procentnim alkoholom ili mikrofiber krpe namočene u mešavinu vode i sapuna. Telefon možete prebrisati i krpom koju ćete namočiti u rastvor napravljen od 50 odsto destilovane vode i 50 odsto sirćeta.

Ako vam je to komplikovano, a ljubitelj ste tehnike i imate 100 evra, onda jednostavno kupite uređaj Fon Soap Pro, koji uništava 99,9 odsto bakterija i virusa ultraljubičastim zracima, za šta će vam biti potrebno čitavih pet minuta. U ovaj aparat mogu da stanu svi modeli mobilnih telefona, kao i slušalice i pametne naočare.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike