Lampa koja čuva oči

16.09.2020

16:15 >> 22:22

0

Autor: 24sedam

Osvetlite sobu uz pomoć pametne tehnologije

Lampa koja čuva oči
Copyright Profimedia

Više od 90 odsto vremena provodimo u zatvorenom prostoru, vrlo često radeći za stolom ili čitajući, pišući ili obavljajući posao na računaru. To je posebno došlo do izražaja tokom karantina u prvoj polovini ove godine. Većina nas je tada shvatila da nam nedostaje dobro osvetljenje.

Kompanija „Dajson“, poznata po ventilatorima i usisivačima, nudi rešenje. Stručnjaci ove kompanije su nekoliko godina razvijala ideju pravilnog osvetljenja za sve: od umetnika do arhitekata. Njihova lampa zove se Lightcycle Morph i odlikuje se prefinjenim dizajnom i tehnologijom. Uz pomoć aplikacije moći ćete da je podesite i da imate upravo onakvo osvetljenje kakvo želite i kakvo vam prija. Time ćete poštedeti oči dodatnog naprezanja.

Profimedia

Uz pomoć senzora za infracrvenu svetlost, Lightcycle Morph prilagođava količinu osvetljenja dobu dana, osvetljenosti prostorije, pa čak i vašem raspoloženju. Uz to će vas pitati koliko imate godina  i pružiće jače svetlo starijim ljudima, bilo da rade ili, jednostavno, čitaju uveče.

Lampa je dizajnirana tako da zadrži isti kvalitet svetlosti i tokom 60 godina i za osmosatnu dnevnu upotrebu. Za ovu dugovečnost je delimično zaslužna samorazvojna tehnologija kompanije „Dyson“ koja se zasniva na cevima koje hlade LED diode. Kablovi se provlače kroz lampu i nećete ih uvrnuti ukoliko budete svakodnevno rotirali lampu.

Naravno, za ovakav kvalitet treba izdvojiti dosta novca. Najjeftinija ovakva lampa košta malo više od 500 evra, ali ako uzmete u obzir da ćete je upotrebljavati čitavog života, onda cena i nije tako visoka.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike