Bizarni izazovi na TikToku

19.09.2020

07:14 >> 12:20

0

Turpijanje zuba i lomljenje lobanje

Bizarni izazovi na TikToku
Copyright Pixabay

Na trenutno najpopularnijoj društvenoj mreži, TikTok, može se pronaći dosta recepata, korisnih i zabavnih saveta, smešnih i zabavnih video klipova. Ali i onih koji nisu ni malo naivni, čak mogu biti i veoma opasni.

Ovih dana je veoma aktuelan jedna trik namenjen lepoti sa kojim su stomatolozi zgroženi. Naime, ovom društvenom mrežom se šire videi u kojima ljudi turpijom za nokte bruse zube kako bi ih „doterali“ a zapravo ih oštećuju jer će se na taj način uništiti gleđ koja neće moći ni na koji način da bude nadoknađena. Sem toga, tako oštećen zub postaće više osetljiv na hladno i toplo i ubrzo će biti potrebna pomoć zubara.

Foto: Printskrin/TikTok

Pre nekoliko godina izazov na mrežama je bio da se jede cimet i jedan od učesnika je preminuo od gušenja. Sad se nešto slično pojavilo na TikToku – učesnici jedu so direktno iz pakovanja.

Njujork Post je pisao o izazovu čiji je hašteg #peeyourpantschallenge, odnosno „pomokri se u pantalone“ koji je skupio preko 3,9 miliona pregleda na aplikaciji TikTok. Bizarno zar ne?

Mediji su izveštavali o još jednom izazovu: na snimcima su učesnici našminkani kao da imaju modrice i opekotine. Da stvar bude još gora, u videu objašnjavaju da su umrli u nacističkim logorima . Pojavile su se i verzije u kojima glume Jevreje koji su stradali tokom Drugog svetskog rata, a u pozadini se koriste slike logora Aušvic.

Još jedan bolesni trend se pojavio na TikTok mreži : u video klipovima momci glume ludake i prete bivšim devojkama. Jedan od učesnika je u komentarima napisao da devojke vole kada je „nevaljao“. S druge strane, sve je više devojaka koje stavljaju snimke „porodičnog nasilja“ kako bi izazvale sažaljenje i privukle što više pratilaca.

Početkom godine roditelji u Crnoj Gori su bili zgroženi izazovom koji je harao na TikToku. U ovom izazovu učestvuje troje ljudi, obično mlađeg uzrasta. Osobe s leva i s desna skoče istovremeno a za njima skoči i osoba u sredini, kojoj drugo dvoje podmeću noge dok je u vazduhu. Cilj je da osoba u sredini na taj način izgubi ravnotežu, padne na tlo i lupi glavom. Nažalost, ova igra ima već nekoliko žrtava u svetu.

S druge strane, neki su u tome videli veliku mogućnost besplatnog reklamiranja i način da promovišu svoj „biznis“. Vračara Violeta preko ove mreže objašnjava kako skinuti magiju ili urok, kako veštice kradu energiju od vampira, kako da oterati zlog duha iz kuće…

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike