Evo kakva je razlika između kontinualnog i beskonačnog skrola

07.12.2022

09:17

0

Autor: 24sedam

Google omogućio lakšu pretragu i na destop računarima

Evo kakva je razlika između  kontinualnog i beskonačnog skrola
Gugl logo - Copyright 24sedam/M. Sh

Google je u oktobru prošle godine pokrenuo kontinualni skrol na mobilnim uređajima, a sada je krenuo sa aktivacijom te opcije u rezultatima pretrage i na desktop i laptop računarima. Kontinualni skrol je vrlo sličan beskonačnom skrolu, uz jednu malu razliku – skrolovanje ne ide u nedogled, već se završava nakon prikaza nekoliko stranica.

Pexels
 

Kompanija smatra da će na ovaj način omogućiti korisnicima da pronađu sadržaj sa manje klikova. Kada u rezultatima pretrage korisnici krenu da gledaju rezultate, obično se zaustave nakon dve ili tri stranice sa rezultatima. Kontinualni skrol će omogućiti da se na jednoj stranici vidi do šest dosadašnjih stranica rezultata, pre nego što se ponudi opcija „More results“, za one koji požele da pretražuju i dalje.

24sedam/M. Sh
 

Ova izmena će omogućiti mnogim sajtovima da postanu vidljiviji, jer će se naći na „prvoj strani“ pretrage. Takođe, verovatno će doći i do promene u načinu optimizacije stranica, jer će sada postati bitnije da stranice budu pri vrhu liste rezultata, pošto će mnogo više rezultata biti na prvoj strani.

Profimedia
 

Kontinualni skrol je već postao dostupan u pojedinim regionima SAD-a. Kada se proces završi u toj državi, verovatno će na red doći i drugi regioni.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike