Posle pametnih telefona i satova, sada su i kolevke postale pametne

09.10.2020

12:30 >> 09:11

0

Čudesne kolevke ljuljaju i uspavljuju bebe laganom muzikom

Posle pametnih telefona i satova, sada su i kolevke postale pametne
Copyright Pixabay

Nespavanje i često noćno buđenje ne spadaju u grupu pod nazivom „čari roditeljstva“. Oni koji su iskusni po ovom pitanju znaju koliko to može biti naporno: neispavanost, nervoza, kako roditelja tako i bebe, bolovi u rukama od stalnog ljuljanja…i tu ćemo da stanemo, verujemo da roditeljima sve ovo poznato.

Pixabay

Upravo to je bio razlog da dizajneri naprave „pametnu kolevku“. “Kredlvajs” ima ugrađenu kameru za noćni vid i mikrofon pa nadgleda bebu a softver, zasnovan na veštačkoj ineteligenciji, pravi profil spavanja deteta. To podrazumeva da pravi program prema bebinom tipičnom spavanju i buđenju.

Čim beba pokaže prve znake buđenja, kao što su meškoljenje ili otvaranje očiju, „pametna kolevka“ odmah reaguje i počinje da ljuljuška bebu. U isto vreme, emituje umirujući šum iz zvučnika. Čim sistem ustanovi da se beba umirila, ljuljanje prestaje a iz zvučnika se počinje da se čuje lagana instrumentalna muzika koju roditelji odaberu.

 

Aplikacija šalje i upozorenje kada beba počne da se budi, pravi analitiku bebinog spavanja a može se koristiti i za gledanje i slušanje bebe u realnom vremenu. Uz to se može koristiti za ručno pokretanje i zaustavljanje ljuljuškanja.

Dizajneri ove kolevke ističu da je ona, za razliku od sličnih proizvoda, dizajnirana tako da počne da umiruje bebu pre nego što počne da plače. I još nešto: „pametna kolevka“ se u početku može koristiti kao nosiljka za bebu i samo sa jednim jednostavnim pokretom se može pretvoriti u krevetac koji će beba koristiti do druge godine.

Verujemo da će mnogi poželeti da svoje naslednike ljuljuškaju u ovoj „pametnoj kolevci“ koja se može poručiti preko Interneta i košta 999 dolara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike