Pametne naprave ušle su i u svet kućnih ljubimaca

23.12.2020

12:00 >> 01:06

0

Tehnologija je svoje prste umešala u proizvode namenjene kućnim ljubimcima i sada ih je sve više na tržištu

Pametne naprave ušle su i u svet kućnih ljubimaca
Copyright Pixabay

Kućni ljubimci su sve više deo naših porodica. Prema poslednjim procenama u Evropi 130 miliona pasa i mačaka uživa status kućnih ljubimaca. Zbog toga se smatra da je tržište proizvoda namenjeno ishrani, nezi i sigurnosti kućnih ljubimaca jedno od najbrže rastućih.

Tehnologija je dala svoj doprinos i na tom polju i takvi proizvodi se sve više nalaze na tržištu i sve se više kupuju. Ne znamo koliko ih vole ljubimci, ali su vlasnici opčinjeni tehnološkim novitetima.

Pixabay

Pročitajte i ovo:
Iglo Ket je pametni toalet za mace koji pomaže u održavanju higijene. Uređaj ima rotirajuću korpu koja uklanja mačji izmet a kapacitet joj je 10 litara. Iglo Ket uklanja i neželjene mirise i upozorava putem aplikacije vlasnike kada treba da je isprazne.

Za pametne pse napravljeno je pametno zvono –  Mighty Paw Smart Bell 3.0, koje se postavlja na dno vrata i emituje odabrani zvuk kada ga pas pritisne čime stavlja do znanja vlasniku da želi da izađe ili uđe u dvorište, prenosi portal Patent Njuz.

Većinu vlasnika brine šta im kućni ljubimci rade dok su oni odsutni. Za njih je napravljen mali robot opremljen kamerom – Enabot Ebo Familibot. Uređajem upravljate preko aplikacije na mobilnom telefonu i istovremeno radi kao kamera i snima video zapise i fotografiše vašeg kućnog ljubimca. A vaš ljubimac će se sa njim i lepo igrati.

Za dresuru pasa možete koristiti DogCare VELL-D TC01. To je ogrlica koja emituje tri vrste niskonaponskih električnih stimulusa koji ne povređuju životinju i njime se upravlja daljinskim upravljačem sa dometom prijema od skoro 300 metara.

Najkorisnija od svih ovih spravica je Findster Duo +. To je vrsta lokatora koja nudi izuzetno precizno praćenje, zajedno sa nadzorom zdravlja vašeg ljubimca. GPS radi u dometu od 5 km, a namenska aplikacija vam omogućava da unutar njega postavite sigurnosnu zonu, izvan koje se aktivira upozorenje o opasnosti, signalizirajući neželjeni odlazak psa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike