Mali crveni poštar na četiri točka

14.10.2020

09:30 >> 07:51

0

Robotsko vozilo dostavlja pošiljke stanovnicima Tokija

Mali crveni poštar na četiri točka
Copyright Profimedia

Lokalna pošta u Tokiju uposlila je robota za prenos paketa i pisama, prvog te vrste u Japanu. Državna firma Japan Post hrabro je iskoračila u tehnologiji budućnosti uvođenjem ovakvog načina dostave pošiljki. Zanimljivo je da se ovakvi roboti kreću veoma frekventnim ulicama grada u kojima ima i mnogo pešaka i to im ne predstavlja nikakav problem. Da je ovakav raznosač pošte prošao ulicama bilo kog evropskog grada, prolaznici bi sigurno ostali u šoku. Japanci su s druge strane, sasvim lako prihvatili “novog poštara”, jer je ova azijska zemlja inače poznata po inovacijama i brzom prihvatanju novih tehnologija u svakodnevnom životu.

Autonomni poštanski robot ima nekoliko kamera i senzora, kojima prilagođava svoje kretanje, a simpatičnim velikim očima na prednjem delu komunicira s prolaznicima i automobilima. Dostiže brzinu od 6 km/h i može poneti teret do 30 kilograma, navodi sajt www.allabout-japan.com

Na osnovu rezultata probnih vožnji novog „poštara na četiri točka“, japanska vlada razmotriće ukidanje ograničenja za autonomne robote za isporuku, koji trenutno ne mogu da rade na trotoarima ili javnim putevima bez ljudskog nadzora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike