Kontroverznoj aplikaciji Parler Google dozvolio povratak u Play prodavnicu

07.09.2022

08:15

0

Autor: M. J.

Pre Googla, Parler se vratio u Apple Store

Kontroverznoj aplikaciji Parler Google dozvolio povratak u Play prodavnicu
Gugl logo - Copyright 24sedam/M. Sh

Aplikacija je uklonjena u januaru 2021. zbog kršenja njenih politika nakon nereda u američkom Kapitolu. U aprilu je Apple odobrio Parlerov povratak u App Store, nakon poboljšanja koja je kompanija napravila da bi bolje otkrila i umanjila govor mržnje.

Pixabay
 

Glavni direktor za tehnologiju Parler-a Sem Lipof rekao je “da smo, dok smo bili udaljeni od Google Play-a, marljivo radili na izgradnji bogatijeg i dinamičnijeg korisničkog iskustva. Sada je savršeno vreme da se pridružite Parleru i ponovo otkrijete nestranačku platformu gde omogućavamo ljudima da slobodno govore“.

Pixabay
 

Parler, alternativa Facebook i Twitteru koja se smatra “utočištem za slobodu govora”, uklonjen je sa glavnih tehnoloških platformi početkom januara, nakon nereda u američkom Kapitolu 6. januara. Parler je izbačen iz Apple-ovih i Googleovih prodavnica aplikacija, kao i sa Amazon Web Services, koji je bio domaćin proizvoda kompanije.

Društvena medijska platforma bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa pod nazivom Truth Social takođe se suočava sa sličnim problemima i sa Apple-om i sa Googleom, a kompanija sada radi „u dobroj veri sa Googleom“ da bi je vratila u Play Store.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike