Ovo su najnovije funkcije privatnosti na WhatsAppu

15.08.2022

09:11

0

Autor: M. J.

Možete blokirati snimke ekrana i izaći iz grupe bez obaveštenja

Ovo su najnovije funkcije privatnosti na WhatsAppu
WhatsApp - Copyright Pixabay

WhatsApp je predstavio nekoliko važnih funkcija privatnosti, uključujući opciju sakrivanja statusa na mreži koja je nedavno prikazana u beta verziji. Cilj je da se WhatsApp na kraju učini privatnim i sigurnim kao razgovori licem u lice, rekao je izvršni direktor kompanije Mark Zakerberg.

Nova funkcija „kontrole prisustva na mreži“ omogućava da šaljete poruke dok izgleda kao da niste na mreži. To nudi još jedan nivo privatnosti u odnosu na mogućnost da sakrijete svoj status „poslednji put viđen“ od određenih kontakata, funkcija koja je uvedena ranije ove godine.

Pixabay
 

Možete da kontrolišete ovu funkciju na detaljan način, odlučujući koji kontakti mogu da vide vaš status na mreži a koji ne. Nema ograničenja i možete da menjate ljude u bilo kom trenutku. Ova funkcija će biti predstavljena svim korisnicima na računarima i mobilnim uređajima kasnije ovog meseca.

Pixabay/ Webster2703
 

Takođe, WhatsApp testira blokiranje snimaka ekrana za pregled poruka koje nestanu nakon jednog pregleda. Kada su te poruke predstavljene prošle godine, Meta je najavila da ipak treba da budete oprezni jer ne znate da ih je neko snimio.

Nova funkcija koja će omogućiti blokiranje takvih snimaka ekrana je sada u testiranju ali kompanija se nada da će je „uskoro“ dobiti svi korisnici.

Pixabay
 

Poslednja promena omogućuje da možete privatno da napustite grupe bez slanja masovnog obaveštenja svima. Samo administratori će biti obavešteni da ste napustili grupu. Nova funkcija će uštedeti neke neprijatnosti kada se pojavi na desktop i mobilnim aplikacijama, kasnije ovog meseca.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike