Nakon četiri godine, konačno nova verzija Winampa

09.08.2022

13:10

0

Autor: M. J.

Omiljeni muzički plejer iz doba kad se za bolje opcije nije znalo

Nakon četiri godine, konačno nova verzija Winampa
Screenshot_233 - Copyright Printscreen/YouTube/TechSpot

Oni koji su odrastali u vreme kada se internet era tek rađala, verovatno znaju šta je Winamp, omiljeni muzički plejer iz doba kad se za bolje opcije nije znalo. Ovaj delić prošlosti sada je oživeo, a kroz novu verziju na kojoj se radilo četiri godine.

Printscreen/YouTube/TechSpot
 

Winamp se pojavio 1997. godine, te je vrlo brzo postao popularan. Tokom godina imao je nebrojeno izmena, a bio je poznat po tome što je podržavao veliki broj formata i korisnicima nudio brojne skinove, dodatke za vizualizaciju i plejliste. Vrhunac popularnosti doživeo je 1999. godine, kada ga je kompanija AOL kupila za 80 miliona dolara, da bi se 2013. suočio sa krizom, kada je najavljeno i gašenje.

Profimedia
 

Nakon verzije iz 2013. godine Winamp je zaspao, sve do 2018, kada su procurile informacije o verziji 5.8. Ubrzo su objavljene i na Winamp.com veb-sajtu, a od tada se obećava nova verzija s podrškom za cloud streaming, te drugim modernim opcijama koje čine da ovaj plejer ide u korak s vremenom.

Pre nekoliko dana je izašao Winamp 5.9 RC1 Build 9999, što je prvi korak ka oživljavanju plejera koji ima bogatu istoriju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike