Nova Instagram mapa liči na Google Maps

28.07.2022

15:30

0

Autor: M. J.

Podržava pretrage i filtere, omogućavajući korisnicima da traže restorane, atrakcije i druga dešavanja direktno u aplikaciji,

Nova Instagram mapa liči na Google Maps
instagram - Copyright AP Photo/Jenny Kane, File

Nova Instagram daje naljbolje predloge za provod umesto da gledate gde je fotografija objavljena. Ažurirana mapa takođe sadrži postove, priče i vodiče koje su označili korisnici.

Pixabay
 

Instagram mapa omogućava deljenje lokacije na profilu korisnika

Mapa podržava pretragu hashtagova i nudi mogućnost istraživanja dodirom na označene lokacije u feed-u ili Story-u. Takođe možete da unesete naziv ustanove, grada ili naselja direktno na stranicu Explore i vidite rezultate na mapi. Nova mapa omogućava korisnicima da sačuvaju svoje pretrage u kolekciji i dele lokacije sa drugim Instagram korisnicima. Korišćenje nalepnica lokacije na objavama i pričama će dodati taj sadržaj u rezultate pretrage na novoj mapi, sve dok je vaš profil javan.

Pixabay
 

Ovo je još jedan korak u planu Instagrama da postane sveobuhvatna prodavnica za društvene mreže, trgovinu, putovanja i dr. Na primer, ranije u julu, Instagram je uveo mogućnost kupovine stvari direktno u ćaskanju. Ovakvi potezi olakšavaju korisnicima da jednostavno ostanu na Instagram-u, umesto da otvaraju Google mape ili Venmo kako bi pretražili željene proizvode negde drugde.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike