Facebook suzbija lažne i plaćene recenzije

30.06.2022

14:30

0

Autor: M. J.

Društvena mreža će takođe ukloniti nebitne kritike

Facebook suzbija lažne i plaćene recenzije
24sedam/M. Sh

Blokiranje naloga zbog lažne recenzije. Meta je ažurirala svoju politiku povratnih informacija u SAD kako bi eksplicitno zabranila lažne i plaćene recenzije na svojim platformama. Korisnici ne mogu da objavljuju lažnu recenziju za restoran u nadi da će dobiti besplatan obrok, niti da uzimaju mito kako bi ostavili sjajna mišljenja o proizvodu.

24sedam/M. Sh
 

Takođe, revidirana politika zabranjuje „nevažne“ i neželjene recenzije, naravno i one koje uključuju grafički ili na drugi način uvredljiv sadržaj. Meta će povući recenzije koje krše smernice i zadržava pravo da suspenduje pristup nekim ili svim svojim proizvodima.

 

Oni koji prekrše ova pravila mogli bi se suočiti sa suspenzijama ili trajnim zabranama svojih naloga a kompanije bi mogle izgubiti pristup listama proizvoda i tagovima.

24sedam/M. Sh
 

Neizvesno je koliko će se ova pravila održati. Facebook je prošle godine uklonio 16.000 lažnih grupa za recenzije kao odgovor na zabrinutost britanskih regulatora. Međutim nema garancije da će zabranu dobiti svako ko prekrši ova pravila.

Pixabay
 

Zvanična politika ukazuje na posvećenost rešavanju problema i mogla bi da pomogne kompaniji da opravda svoje zabrane kada se korisnici budu žalili.

BONUS VIDEO:

24sedam

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi