Ova promena na Instagramu se nikako neće svideti maloletnim korisnicima

28.06.2022

09:30

0

Nema više vrdanja

Ova promena na Instagramu se nikako neće svideti maloletnim korisnicima
girl-g97bc0ad92_1280 - Copyright Pixabay

Instagram je promenio pravila o prikazivanju sadržaja za tinejdžere kako bi zaštitio maloletnike od štetnog sadržaja na svojoj platformi, ali mladi bez većih problema zaobilaze takva pravila jednostavnom promenom datuma rođenja.

Međutim, ovakvom obliku varanja na Instagramu izgleda se stalo na put, barem za američke korisnike, a društvena mreža će u SAD-u početi sa primenom ​​nove metode za potvrđivanje tačne starosne dobi korisnika. Za mnoge jedna od tri metode može biti kontroverzna jer uključuje snimanje videoselfija. Druga je metoda učitavanje lične karte kojom mladi ljudi mogu potvrditi  godište koje su naveli, a treća metoda je da tri odrasle osobe sa profilima na Instagramu potvrde njihovu tvrdnju o uzrastu.

Pexels
 

Kako bi utvrdila nečije godine sa selfieja, Meta će koristiti usluge britanske firme Yoti čija tehnologija, temeljena na veštačkoj inteligenciji, može prilično tačno odrediti starost osobe na temelju njenih fotografija i videozapisa.

Dakle, tehnologija bi svoj posao trebalo da odradi prilično precizno, a nakon prepoznavanja godina, obe kompanije će izbrisati snimljene selfije. Iz Mete posebno naglašavaju da se ne radi o identifikaciji osobe, već jednostavno o utvrđivanju starosti osobe na temelju analize i dodaju da bi novi pristup trebalo da omogući maloletnim korisnicima da vide sadržaj primeren svom uzrastu, čime bi ih zaštitio od sadržaja koji bi mogao da im šteti.

Profimedia
 

Uz to, Instagram je već ranije lansirao nove alate koje roditelji i korisnici mogu koristiti za praćenje ponašanja maloletnika na društvenoj mreži i postavljanje ograničenja korišćenja. Takođe, ako gledaju previše sličnog sadržaja na Instagramu, sama platforma ih podstiče da malo "šaraju" i gledaju druge vrste sadržaja ili se odmore od društvene mreže ako provode previše vremena na njoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike