"YouTube" ipak preživljava u Rusiji: Previše je onih koji zarađuju za život od ove platforme

21.05.2022

12:30

0

YouTube u Rusiji ima 90 miliona korisnika mesečno

"YouTube" ipak preživljava u Rusiji: Previše je onih koji zarađuju za život od ove platforme
Copyright Pixabay / Ilustracija

Rusija ipak ne planira da blokira YouTube, kako je saopštio ministar za digitalni razvoj, priznajući da bi takav potez verovatno doveo do velikih problema ruskim korisnicima. Ovo su prilično pozitivne vesti u odnosu na ranije najave.

Rusija je tokom proteklih meseci često pretila i kažnjavala YouTube zbog sadržaja koji Moskva smatra nezakonitim i zbog ograničenja pristupa ruskim TV kanalima. Činilo se da će YouTube biti mutiran u Rusiji, pa novi stav Moskve prilično iznenađuje.

Izjava ministra za digitalni razvoj pokazuje i značaj YouTube za stanovnike Rusije. Može se nagađati da bi veliki broj "jutjubera" ostao bez prihoda što bi moglo da ima negativan uticaj na javnost u Rusiji. YouTube u Rusiji ima 90 miliona korisnika mesečno. Popularan je i ima veliku ulogu u digitalnoj ekonomiji. Za razliku od društvenih platformi kao što su Facebook i Instagram, YouTube ima veći značaj.

Osim saopštenja koje se odnosi na YouTube ministar za digitalni razvoj Rusije je izjavio i da Rusija ne planira da sebe isključi iz Internet tokova i da teži da ostane deo globalne mreže. Ovakav stav je takođe jedan vid novine u odnosu na isključive glasove koje smo do sada imali prilike da čujemo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike