Nećete verovati! Čak 217 indijskih svemirskih objekata kruži oko Zemlje

15.04.2022

14:11

0

Organizacija za istraživanje svemira preuzela je istraživačke aktivnosti da bi proučila umanjivanje otpada u svemiru

Nećete verovati! Čak 217 indijskih svemirskih objekata kruži oko Zemlje
Ilustracija - Copyright Profimedia

Indija je trenutno fokusirana na kategorisanje „svemirskog otpada“ i započela je istraživanje kako bi umanjila takve fragmente iz svemira.

Pixabay
 

Prva mera koja je predložena je zaustavljanje rasta broja svemirskog otpada. Kako bi ova ideja bila moguća pokrenute su razvojne studije za analizu neophodnih tehnologija i onih koje mogu da se umanje bez posledica. Drugi predlog se odnosi na tehnologiji koja jede sama sebe. Odnosno ideja je da svemirski objekti nakon što izgube funkciju unište sami sebe.

Pixabay
 

Očito je da mi ne umemo da se nosimo sa otpadom. Ne samo da smo ga rasuli po Zemlji već to sada činimo i svemiru. Indija pokušava da se suoči sa ovim problemom. Veoma je značajno u tom pogledu preneti ovakve vesti.

Pixabay
 

A kako bismo sagledali u kojoj meri je svemir  zagađen, govore sledeći podaci: Kina ima 3854 objekta među kojima su i istrošeni koji kruže oko Zemlje, Amerika 5126 objekta koji se mogu definisati isključivo kao svemirski otpad koji kruži u zemljinoj orbiti.

NASA via AP
 

U isto vreme planiramo komercijalna putovanja u svemir. Možemo da im ponesemo sve plastične kese i da se rešimo barem tog problema.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike