WhatsApp bi uskoro mogao da dozvoli korisnicima da šalju fajlove veličine do 2 GB

02.04.2022

09:11

0

Trenutno, za razliku od nekih drugih aplikacija za slanje poruka, WhatsApp postavlja ograničenje na veličinu fajlova koje se šalju preko svoje platforme

WhatsApp bi uskoro mogao da dozvoli korisnicima da šalju fajlove veličine do 2 GB
Mobilni telefon, punjenje - Copyright Pexels

Ograničenje za dokumente sada je postavljeno na 100MBUglavnom, fotografije nisu toliko pogođene, ali ako pokušate da pošaljete video ili dokument veće veličine, biće odbijeni, što bi se moglo promeniti u budućnosti.

Pixabay
 

Prema izveštaju WABetaInfo, čini se da WhatsApp testira mogućnost za korisnike da šalju datoteke veličine do 2 GB. Ovo potvrđuju neki srećni korisnici u Argentini gde se ova funkcija testira, koji su dobili poruku koja ih obaveštava da veličine fajlova sada mogu da budu do 2 GB.

 

Pixabay
 

Pre promene, ograničenje za dokumente je postavljeno na 100MB. Kompanija je u prošlosti bila kritikovana zbog toga koliko kompresuje fotografije, tako da bi omogućavanje veće veličine fajlova potencijalno moglo da omogući korisnicima da šalju fotografije koje su manje komprimovane i boljeg kvaliteta, kao i da omogući slanje većih video snimaka umesto da korisnici imaju da traže alternativne aplikacije ili metode.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: pcpress.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike