Milioni u panici, čuveni striming servis počinje da "dere korisnike": Nema više gomila naloga od samo jednog prijatelja

18.03.2022

08:10

0

Dani besplatnog preuzimanja Netfliks naloga od prijatelja bi uskoro mogli da budu gotovi

Milioni u panici, čuveni striming servis počinje da "dere korisnike": Nema više gomila naloga od samo jednog prijatelja
tv-gc65f085bd_1280 - Copyright Pixabay

U okviru tekuće kampanje za suzbijanje masovnog deljenja lozinki, kalifornijski gigant za strimovanje je predstavio planove da dodatno naplaćuje usluge vlasnicima primarnih naloga za korisnike van njihovih domaćinstava.

- Prošle godine smo radili na načinima da omogućimo članovima koji dele van svog domaćinstva da to učine lako i bezbedno, uz to da plaćaju malo više - napisao je Čengi Long, direktor za inovacije te kompanije.

Netfliks je ranije ignorisao deljenje naloga van jednog domaćinstva uprkos zabrani rasprostranjene prakse (deljenje među onima koji žive u istom domaćinstvu je i dalje dozvoljeno).

Sada, kompanija testira novu funkciju u Čileu, Peruu i Kostariki koja omogućava vlasnicima standardnih i premijum naloga "da dodaju podnaloge za najviše dve osobe sa kojima ne žive – svako sa svojim profilom, personalizovanim preporukama, prijavu i lozinku", prema sajtu. 

Bez obzira na to, mnogi poklonici striminga nisu bili oduševljeni predloženom politikom, koju smatraju samo još jednim načinom da obogate.

- Netfliks će izgubiti mnogo kupaca ako sprovedu ovaj napad na deljenje lozinki koji planiraju da urade. Pogotovo kada više nemaju mnogo dobrog sadržaja kao neke druge aplikacije za striming - stav je ogorčenih korisnika koji su među prvima reagovali na vesti.

Neki su ovu meru ocenili nepravednom jer kažnjava članove porodice koji ne žive u istom domaćinstvu.

- Kako očekujete da će porodice postupati sa deljenjem lozinke u slučaju razvedenih, njihove dece ili studenata van kuće? Već plaćamo mnogo za to, sada nas samo muzete za svaki potrošen cent.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike